Mange skuffet – fikk ikke se «Bjørnis» i fullstappet brannstasjon

Det var mange barn som måtte gå skuffet hjem etter «Åpen brannstasjon» i Hokksund helga. De fleste var kommet for å se den populære bamsen Bjørnis, men det var så mye folk at langt fra alle fikk seg showet.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Åpen brannstasjon har vært avlyst to år på rad på grunn av pandemien, men i år var det tilbake til vanlige former og takter.

Rebusløp med fine premier, spyling med brannslange og ikke minst besøk av Bjørnis. Men det var så stor oppslutning fra store og små publikummere at det var umulig for alle å få med seg det som skjedde inne i en krok på brannstasjonen, skriver Eikernytt.no.

For å unngå det komplette kaos hadde nemlig stasjonen sperret av et hjørne inne på stasjonen hvor Bjørnis underholdt med et lite show, to sanger og dansing. Så var det over. Flere forelde som hadde tatt med seg ungene sine, var skuffet da de ikke så noe som helst.

Det kunne kanskje være en idé å bygge en scene eller plattform til neste gang Bjørnis kommer på besøk til denne stasjonen. I Drammen sto den populære bjørnen nemlig høyt oppe på en balkong slik at alle fikk se hva som skjedde.

Spyling og vaffelpresse

Ellers var det på alle måter et vellykket arrangement der spyling med brannslange var et av de mer populære innslagene. Vaffelpressa til Kiwanis gikk bokstavelig talt varm og folk sto i kø for å få seg noen godbiter.

Det var også en feier som fikk litt oppmerksomhet, men kanskje ikke så mye som vi skulle tro. Skuespiller Edvard Schultheiss har nemlig blitt feier i Drammen for et halvt år siden og kombinerer det med skuespilleryrket.

Han er blant annet kjent fra serien Himmelblå, men har også deltatt i Kompani Lauritzen og Hjem til jul. Han var ikke veldig lett å kjenne igjen med feieruniform, men noen fikk med seg den kjente mannen, som bor i Drammen.

Rebusløp om brannvern

Årets tema for Brannvernuka som åpen brannstasjon er en del av, er ladevett og brannøvelser hjemme. Flere av spørsmålene gikk derfor på brannsikkerhet hjemme. En heldig vinner fikk en fin sekk med diverse turutstyr i, beregnet på korte dagsturer. Alle deltakerne fikk et nett med laderegler påtrykt.

Ladevett er et mer aktuelt tema enn noen gang da vi omgir oss med stadig flere dingser som trenger lading. Sparkesykler og andre kjørbare innretninger er gjengangere når det gjelder branntilløp og derfor er det viktig at de blir ladet under oppsyn og ikke slik mange gjør – lader om natta.

Se flere bilder fra Åpen Brannstasjon i Hokksund her:

Powered by Labrador CMS