Markerte ettårsdagen for krigen

Bragernes Torg var svøpt i Ukrainas farger, fakler og mange fremmøtte fredag kveld.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Arrangementet i regi av BlåKors og den frivillige/veldedige organisasjonen Norse Aid samlet flere hundre mennesker til fakkeltog, appeller og musikalske innslag på scenen.

I motsetning til forrige gang det var et tilsvarende arrangement på Strømsø Torg for snart ett år siden, var oppmøtet denne gangen preg av at svært mange av byens ukrainske flyktninger også deltok på markeringen.

Derfor ble samtlige taler og appeller, blant annet fra de ulike politiske partiene i Drammen, direkteoversatt til ukrainsk med tolk så alle tilhørerne fikk med seg de ulike budskapene.

På torget var det også servering av ukrainsk mat fra ett av seks feltkjøkken som Norse Aid skal frakte til Ukraina. To av organisasjonens spesialbygde Toyota Land Cruisere som har vært på flere oppdrag i det krigsherjede landet var også på plass på Bragernes Torg.

Se flere bilder fra markeringen:

GLADE FOR OPPMØTET: Blåkors med f.v. Thomas Klingen og Tanja Vatnås, samt Erik Helgesplass og Henrik Framnes fra Norse Aid. Den spesialbygde Landcruisen bak er Erik Helgesplass sin, og har opplevd mye på veien i Ukraina.
UKRAINSK MAT: Ukrainske flyktninger serverte tradisjonell varmmat fra Norse Aid sitt feltkjøkken.
POLITIKERNE MØTTE OPP: Her MDG-leder Cathrin Janøy.
- ONDSKAP SATT I SYSTEM: Det sa Ap-leder Mads Hilden om Putins terrorvelde, og dro paralleller til andre verdenskrig fra scenen.
SANG NASJONALSANGEN: Ukrainske barn med tårevåt fremføring fra torgscenen.
SANG NASJONALSANGEN: Ukrainske kvinner i Drammen.
BARNETEGNINGER: Trailen på scenen var dekorert med tegninger fra ukrainske barn.
MOBILT FELTKJØKKEN: Dette skal tjenestegjøre på slagmarken.
Powered by Labrador CMS