RADARPAR: Kartleser Torstein Eriksen og fører Frank Tore Larsen kunne juble for drømmestart på NM.
RADARPAR: Kartleser Torstein Eriksen og fører Frank Tore Larsen kunne juble for drømmestart på NM.

Frank Tore Larsen tok første stikk i rally-NM

Anders Grøndal endte i grøfta.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det var stor spenning knyttet til årets første NM-runde over to dager på Elverum etter generalprøven på Rally Sigdal forrige helg.

Og det ble den regjerende norgesmesteren fra Steinberg som kjørte fra røkla og tok en imponerende seier etter å ha ledet gjennom hele løpet.

Til slutt kjørte Larsen i mål 34,5 sekunder foran Ole Christian Veiby og 47 sekunder foran Eyvind Brynildsen.

- Det var en drømmestart på sesongen for vår del. Vi jobbet utrolig godt hele helgen og stilte godt forberedt. Konkurransen er knallhard så da føles det ekstra godt å ta første stikk. Forholdene var krevende, men vi holdt hodet kaldt og gjorde ingen feil, sier Larsen til DRM24.

Grøndal bommet på notene og måtte bryte

Anders Grøndal med sin nye kartleser Veronica Engan var også forveningsfull før løpet, men tapte tid allerede fra første prøve, og endte til slutt i grøfta på SS3 etter det Grøndal forteller var en feilgradert note.

- Alt fra første svingene merket vi at noe stemte dårlig. Flyten og godfølelsen var plutselig borte. Jeg tror årsaken er at vi har ny gjennomkjøringsbil, forteller Grøndal.

Dette skal ha skapt problemer for notene som kartleseren benytter og som Grøndal styrer etter gjennom løpet.

- Jeg skriver notene mine ut fra tall jeg teiper på rattet, og flyttet alt direkte fra den gamle Subaruen over til den nye. Det virker å være stor forskjell på styreresponsen på de bilene. Så notene ble helt elendig og ubrukelige, forteller Grøndal.

- Skikkelig kjip helg! Jeg hadde store forventninger, avslutter drammenseren.

Powered by Labrador CMS