Grøndal skifter kartleser ut 2023-sesongen: - Kunne ikke si nei

Grøndals gamle kartleser Veronica Engan steppet inn på kort varsel da Marius Fuglerud ble syk rett før generalprøven for årets NM under Rally Sigdal. Det gikk så bra at hun nå blir Grøndals co-pilot ut sesongen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Den rutinerte kartleseren var fast kartleser for Grøndal i 2010 og 2011-sesongene, som også endte med NM-gull (Grøndals første) i WRC-klassen.

Nå håper drammenseren å gjenta gamle bedrifter. Og etter kjøringen under rally Sigdal å dømme fant duoen raskt tilbake til samspillet. Engan har de siste ti årene tjenestegjort som kartleser for en rekke rallyførere på toppnivå både i Norge og internasjonalt, så det er ingen hvem-som-helst Grøndal nå får med seg i bilen.

- Hun har masse VM-erfaring, og dro med seg mye ekstra inn i bilen. Hun leverte fantastisk bra, og det er det vanskelig å si nei til, forteller Grøndal.

Han innrømmer at det er med tungt hjerte han for nå skiller lag med Marius Fuglerud fra Lier, som ifølge Grøndal har vært en meget bra kartleser de siste årene.

- Vi har hatt mange gode år og Marius har vært veldig flink, og ikke minst en bra person gjennom en tung periode i karrieren, sier Grøndal.

GJENTOK GAMLE BRAGDER: Anders Grøndal og Veronica Engan kunne feire en solid andreplass etter Rally Sigdal.

Motivasjonen tilbake

Grøndal forteller at han med ny bil på tampen av fjoråret følte at ting begynte å stemme igjen, ikke minst under Lausitz Rally i Tyskland i november, hvor Grøndal plutselig matchet nivået til verdenseliten.

- Da kom motivasjonen tilbake og jeg kjente igjen at man hadde nivået inne. Det var spennende å se om jeg greide å dra med meg tempoet inn mot Sigdal, og det gjorde jeg. Jeg håper nå vi fortsetter der vi slapp, forteller Grøndal før første NM-runde i helga.

Nå har tidenes mestvinnende NM-fører et klart mål om å stå øverst på pallen nok en gang når 2023-sesongen skal oppsummeres.

- I fjor kjørte vi de siste løpene sånn halvveis. Men dette handler om marginer og slapper du litt av er du langt bak med en gang. I år kjører vi ikke for å satse på en 4. plass, sier Grøndal.

Han er imidlertid åpen på at konkurransen blir knallhard.

- Vi er fem mann som er jevngode, og det er et hardt felt. Vi skal være litt edruelige i det første løpet, men når man først henger på så vil man kjempe om seieren, sier Grøndal.

To dager

Allerede fredag kveld braker årets første NM-runde løs med fartsprøver i mørket i skogene på Elverum, og det er knyttet stor spenning til oppgjøret mellom de raskeste førerne, ikke minst Anders Grøndal og regjerende norgesmester to år på rad, Frank Tore Larsen - også fra Drammen.

Lørdag morgen fortsetter rallyet med en god blanding av fartsprøver, noe nytt og andre velkjente prøver med masse historikk.

Fredag ettermiddag var Grøndal på gjennomkjøring i Elverums dype skoger. Han oppsummerer føreforholdene slik:

- Magisk!

DRM24.no kommer tilbake med mer etter første NM-runde

Powered by Labrador CMS