Anders Grøndal og lillesøster Marte Grøndal under helgas Flesbergsprinten.

Grøndal tok med seg lillesøster i kartleserstolen - og vant

Det ble en slags dobbelt seier for Anders Grøndal i helga. Ikke bare vant han lokalrallyet Flesbergsprinten, nå har også så godt som hele slekta offisiell deltagelse i norsk rally.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Grøndal-familien er, foruten bilsalg fra Bilbutikken på Gulskogen, noe de fleste forbinder med rally og motorsport. I nyere tid er det rallyfører Anders, som mestvinnende i NM i norsk bilsport noensinne, som preger avisspaltene, men både pappa Stein og bestefar Nils Fredrik Grøndal figurerte på resultatlistene på 50-60- og 70-tallet.

Men det gror også godt innenfor bilsporten i fjerde generasjon Grøndal, som tidligere omtalt av DRM24 har Anders storesøster Linda nå guttene Thomas og Sebastian som hevder seg i gokart, hvor sistnevnte utmerket seg i internasjonalt selskap i høst.

- Morsomt

Tilbake i 2005 debuterte storesøster Linda i kartleserstolen i rallybilen til pappa Stein, og følgelig manglet bare lillesøster Marte før hele familien hadde vært aktive i rally.

- Marte har aldri vært kartleser, men vært aktiv både med sprangridning og Cheerleading hvor hun har mange NM gull, EM gull og VM sølv med Viqeens, forteller pappa Stein.

Og lørdag gikk altså Anders Grøndal til topps under den tradisjonsrike Flesbergsprinten med lillesøster Marte Grøndal i kartleserstolen, i konkurranse med 50 biler.

- En morsom sak, sier Grøndal, som selv har deltatt i norsk rally siden 2003 og markerer 20-årsjubileum på øverste nivå i år - på jakt etter nye NM-medaljer.

Anders Grøndals kone og Stein svigerdatter Molly Pettit Grøndal er også en kjent motorsport-profil, og har også både kjørt rally og vært kartleser.

Statistikken på hele rally-familien finner man på verdens mest besøkte nettside om rally, eWRC-results.com.

Powered by Labrador CMS