HEVDET SEG INTERNASJONALT: Sebastian Grøndal fra Drammen gjør det skarpt i gokart.

Sebastian (11) beste nordmann i sin klasse på Le Mans

- Tar med oss masse erfaring hjem.

Publisert

FRANKRIKE/DRAMMEN: Gokart-talentet Sebastian Grøndal-Eeles fra Drammen har uken som gikk kjørt verdensfinalen på selveste Le Mans, mot de beste førerne i verden, og ble beste nordmann i sin klasse.

- Vi reiste til Le Mans med lave skuldre, med læring og å få erfaring som mål, men Sebastian viste at han ville være med å kjempe. Han hadde noen formidable heats der han kjempet i topp 10, og viste at han absolutt hadde tempoet som trengs, forteller mamma Linda Grøndal.

Heatene gikk i alt fra strålende sol, til svært krevende forhold med tungt regnvær.

- Noen feil der det «kokte litt» under hjelmen må settes på erfaringskontoen, altså manglende erfaring på dette nivået, forteller Grøndal senior.

Finalen glapp på dommeravgjørelser

Ekstra surt var det derfor at det var dommeravgjørelser som skulle avgjøre om Sebastian nådde finalen. I prefinalen startet Sebastion Grøndal på 14 startposisjon, der de 12 beste ville gå videre.

Allerede på første runden avanserte han tre plasser og var oppe på en 11. plass, med god «heng» på de foran.

- Kjøringen så bra ut! I tredje runde skjedde det en ulykke der en kart kjørte ut, og løpet ble rød-flagget, altså stoppet. Etter dette ble det bare kaos. Avgjørelser fra dommerne, som ingen skjønte noe av gikk hardt utover Sebastian, og hele re-starten blir katastrofe der Sebastian var sjanseløs, forteller mamma Grøndal.

Det hele endte med en 17. plass, og finalen glapp.

- Vi tar likevel med oss masse erfaring hjem, og det faktum at Sebastian viste at han har tempo inne til å kjempe internasjonalt.

Og: Sebastian ble beste nordmann i sin klasse.

- Alt i alt er vi svært fornøyd, selv om finalen glapp på en litt kjedelig måte, oppsummerer Linda Grøndal.

Powered by Labrador CMS