IMPONERTE IGJEN: Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen kjørte inn til en solid andreplass i Numedal lørdag.
IMPONERTE IGJEN: Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen kjørte inn til en solid andreplass i Numedal lørdag.

Larsen tilbake i kampen om NM-gullet:
- Vårt beste Numedalsrally noensinne!

Med Torstein Eriksen i kartleserstolen feide Frank Tore Larsen inn til en solid andreplass i sesongens siste vinterrally, og er for alvor tilbake i tetstriden etter at han måtte bryte første NM-runde.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Larsen og Eriksen tok som kjent seieren i forrige runde under Rally Hadeland, og kjørte i helga inn til mål som nummer to bak totalvinner og VM-fører Ole Christian Veiby, i det som var 30-årsjubileum for motorsportens fjelleventyr i Norge.

Arrangør NMK Nore og Uvdal kunne glede seg over strålende vær, mye folk og magisk stemning i løypa - med andre ord perfekte rammer for sesongens tredje og siste vinterrally etter de to foregående rundene som var preget av lite snø, og desto mer is og grus.

Veiby var i føringen gjennom mesteparten av løpet, men Frank Tore Larsen kom ikke mer enn 23 sekunder bak etter at alle syv etappene var kjørt, og fikk også full pott på helgas powerstage.

- Vårt beste Numedalsrally noensinne. Vi er nå oppe på sølvplass etter null poeng i åpningsrunden, og det kaller vi suksess, oppsummerte den regjerende norgesmesteren etter løpet.

Dermed er rallyfantomet fra Steinberg absolutt tilbake i kampen om NM-gullet når årets sesong fortsetter på grus utpå våren.

Grøndal i ny bil: - Stor opptur

Anders Grøndal, for anledningen i splitter ny Skoda Fabia R5 etter å ha solgt sin gamle Ford Fiesta R5, er fortsatt ikke helt tilbake i teten, men forteller om lovende utvikling etter sin andre 4. plass på rad.

Rally Sigdal endte på femteplass for drammenseren, og i Rally Numedal kjørte han inn til mål ett minutt og 34 sekunder bak totalvinner Veiby etter å ha fått opp farten utover dagen.

- Det ble en hektisk opplading til løpet med innkjøp av ny bil som skulle fraktes til Norge, registreres og prøves. Det ble lange arbeidsdager for å få alt klart til start, men løpet i seg selv ble en stor opptur for Marius Fuglerud (kartleser, red. anm.) og meg, uttaler Grøndal.

NY BIL FOR GRØNDAL: Her fra kontroll før helgas NM-runde.
NY BIL FOR GRØNDAL: Her fra kontroll før helgas NM-runde.


Han forteller at de trives godt i ny bil og at kjøregleden absolutt er tilbake.

- Nå gleder vi oss virkelig til neste løp. Målet er å kutte ned avstanden til de foran enda mer, sier Grøndal, tidenes gullmedaljegrossist i NM-sammenheng, som aldri fikk det til å stemme helt med sin forrige bil.

Neste NM-runde går av stabelen 30. april med Rally Sørland, som går delvis på asfalt.

PS: Molly Pettit Grøndal, Anders Grøndals kone, gjennomførte i Rally Numedal sitt første rallyløp - med Torstein Eriksens kone, Line Lykke Jensen, i kartleserstolen.

Powered by Labrador CMS