Påverud måtte bryte 24-timersløpet på Spa

Etter drøyt 20 timer og 393 runder ble det stopp.

Publisert

DRAMMEN/BElGIA: Etter drøyt 20 timer og 393 runder ble det stopp for Marcus Påverud og hans teamkamerater i VSR-teamet under 24-timersløpet på Spa Francorchamps i Belgia i helgen. Teamet hadde da allerede tapt mange runder med flere problemer på sin Lamborghini Huracan GT3 og måtte til slutt bryte løpet med tekniske problemer som ikke lot seg reparere.

- Helgen startet egentlig veldig bra da jeg fikk oppleve å kjøre såkalt Super Pole-kvalifisering på fredag blant de 20 raskeste bilene. I løpet fungerte det greit de to første timene, men så tapte vi først en runde på et uheldig timet depotstopp og deretter fikk vi flere tekniske problemer, forteller Påverud.

På toppen av dette måtte bilen berges ute på banen etter en avkjøring fra en av teamkameratene mine.

- Det hopet seg egentlig opp med problemer som gjorde at vi hadde tapt mange runder før vi hadde kjørt halve løpet, sier Marcus Påverud.

Verdifull erfaring

22-åringen fra Lier hadde uansett grunn til å være fornøyd med egen innsats. Han fikk kjøre seks timer i tøff internasjonal konkurranse og sørget dessuten for å sette den beste rundetiden av de fire førerne på laget.

- Jeg fikk veldig fin flyt da jeg overtok bilen søndag morgen. Da hadde jeg allerede beste rundetid, men fikk anledning til å pynte på den tiden med et drøyt halvsekund. Resultatmessig var det kjørt for oss, så selv om det alltid er leit å bryte et løp, hadde jeg egentlig allerede akseptert skuffelsen, sier Marcus.

Allerede om 14 dager kjører Marcus på Misano-banen i Italia, der det skal kjøres to løp i GT World Challenge Sprint Cup.

Powered by Labrador CMS