ET SCOOP: På scenen står fem musikere: Jon Cristian Duque, Wayne Maureau, Jake Gold, Ejric Bernhardt og sist men ikke minst Grammy-vinner Wanda Joseph.
ET SCOOP: På scenen står fem musikere: Jon Cristian Duque, Wayne Maureau, Jake Gold, Ejric Bernhardt og sist men ikke minst Grammy-vinner Wanda Joseph.

Elvefestivalens skjulte perle og sterkeste konsertopplevelse

Soul Project NOLA: Elvefestivalens eneste artist av internasjonalt format står ikke på scenen i Byparken, men leverer livemusikk til terningkast seks i et forrykende show på motsatt side av elva - helt gratis.

Publisert Sist oppdatert

KONSERTANMELDELSE: Noen hundre forventningsfulle fremmøtte hadde trolig fått med seg jungeltelegrafen etter at samme band tyvstartet Elvefestivalen med en utsolgt og eksklusiv intimkonsert på Becks Brasserie og Bar torsdag kveld - og sørget for å fylle amfiet ved «Portalen» til randen fredag kveld.

Her skulle New Orleans-baserte Soul Project NOLA til pers ute i det fri, og innfridde umiddelbart. Bandet spiller en slags livlig crossover mellom jazz, funk, blues og reggae, og har uten tvil et voldsomt register å spille på både melodiøst og vokalt.

Lange, heftige instrumentalpartier sendte både hærverende publikum og gjestene fra naborestauranten ut i impulsiv dans på en måte man ikke skulle tro var mulig blant trauste og stive drammensere.

De amerikanske bandmedlemmene har en imponerende CV, håndverket er bunnsolid og rytmene sitter som et skudd - dette er tvers gjennom musikalsk glede i sin reneste form, og som fikk fortjent trampeklapp låt etter låt.

Mindre imponerende blir det ikke av at dette bandet hentet fra USA til Drammen, er booket inn og arrangert av de to lokalene pensjonistene Gro Bjørge og Eva Grønseth, som selv har ordnet sponsormidler og privat innlosjering for å få det hele på plass. Heldige er Elvefestivalen som får dette stjernegalleriet servert på sølvfat som en del av det offisielle programmet!

For de som ikke lar seg friste av falmede norske rappere fra 2000-tallet og russelåtprodusentene i byparken, anbefaler vi på det sterkeste en tur hit - konserten gjentas nemlig lørdag på Union Brygge/Papirbredden!

Bonuskonsert på Papirbredden

Som om ikke Soul Project-konserten ved «Portalen» var nok, sørget også Oslo-baserte Sisi Sumbundu for et sprudlende og eksotisk bidrag til konsertopplevelsene på Strømsø-siden denne kvelden.

Sumbundu er kjent for en rekke opptredener med kjente norske artister, men lager også eget materiale som har resultert i flere hits.

Fredag kveld leverte hun til stående ovasjoner til alle fremmøtte R’n’B-fans på torget foran Papirbredden.

Powered by Labrador CMS