Nå er problembilen på Darbu stasjon endelig fjernet

Den har stått feilparkert over to plasser i over ett år – Mercedesen som mange har irritert seg over.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Alt fra innbyggere til brøytemannskap har reagert på at bilen ikke er blitt fjernet, men nå er den borte. Et kort møte mellom politi og ordfører Adrian Tollefsen var det som skulle til, skriver Eikernytt.no.

Da saken først ble omtalt i fjor høst, hadde bilen allerede stått feilparkert i over et halvt år. Men selv om kommunen ba politiet om å fjerne bilen, ble ingenting gjort. Dette var ifølge politiet en sak kommunen måtte ordne opp i selv. Problemet var bare at Øvre Eiker ikke er en såkalt parkeringskommune som gjør at de kan håndheve parkeringsreglene selv.

– Det er for ille at vi ikke kan bli kvitt slike biler fra offentlige parkeringsplasser på grunn av teknikaliteter. Jeg konfererte derfor med kommunedirektøren og vi ble enige om å be politiet om å få den fjernet mot at vi tok regningen, sier ordfører Adrian Tollefsen.

Han hadde derfor et møte med politiet om saken på tirsdag og samme dag ble det skrevet ut en ordre på inntauing av bilen. Onsdag ble den hentet av et bergingsselskap og fjernet fra plassen.

Eieren dro til utlandet

Eieren av bilen er ikke lenger bosatt i Norge og har ikke vist noen interesse i å fjerne eller selge denne bilen som er en Mercedes Benz. Den er registrert til en nordmann og var sist EU-godkjent 09.05.2022.

Øvre Eiker vil nå ifølge ordføreren søke om å bli en såkalt parkeringskommune. Det betyr at de kan håndheve de ulike parkeringsbestemmelsene selv. Men det betyr ikke at det skal innføres parkeringsavgift i kommunen slik noen har fryktet.

Det er denne hjemmelen som er brukt i denne saken:

Veitrafikkloven § 37. Fjerning og forvaring av kjøretøy m.m. Politiet kan kreve fjernet, eller om nødvendig fjerne eller ta i forvaring kjøretøy: c. Som er plassert på privat eller offentlig eiendom til skade eller ulempe for eier eller bruker eller mot dennes forbud.

Reglen sier også at «Krever eieren tilbake et kjøretøy som politiet eller Statens vegvesen er i ferd med å fjerne eller har tatt i forvaring, må han først betale de utgifter som politiet eller Statens vegvesen har hatt i samband med fjerningen og forvaringen».

Hvis ikke kan bilen bli solgt eller skrotet om ingen vil ha den.

Powered by Labrador CMS