STORT PROSJEKT: Entreprenøren Alento, her ved Simen Thrygg (f.v.), Anders Wahl og Kristian Lindland, markerer ti år med å bygge nøkkelbygg for Norges største bilimportør i Drammen.

Bygger 40.000 kvadratmeter stort billogistikkanlegg

Harald A. Møller bygger nytt gigantbygg på Drammen Havn.

Publisert Sist oppdatert

HOLMEN: Når Harald A. Møller utvider virksomheten sin til Drammen, er det den lokale entreprenøren Alento som har fått jobben. Alento vant konkurransen om prosjektet mot en rekke riksdekkende aktører i et tøft marked, uttaler entreprenøren i en pressemelding.

Første spadetak for Harald A. Møllers nye billogistikkanlegg på Holmen i Drammen havn skjer i løpet av oktober. Rivningsarbeidet er allerede i gang. Det nye bygget forventes å være ferdig mot slutten av 2024.

– Bygget vi skal sette opp her blir et anlegg på over 40.000 kvadratmeter. To av etasjene er satt av til bilklargjøring og kontorer, resten av bygget skal tjene som biloppbevaring, sier prosjektsjef i Alento Simen Thrygg.

Når nybygget er ferdig, vil Norges største bilimportør dele opp billogistikken mellom det eksisterende anlegget i Oslo, og nyetableringen i Drammen.

For ulike deler av byggeprosessen har Alento valgt lokale underleverandører. Dette gir kutt av utslipp fra frakt og reisevei tilknyttet oppføringen av nybygget. En del av energibehovet til det nye bygget skal også hentes inn av solcellepanel.

Evne til endring gir gode resultater

Nybygget et av de største prosjektet av denne typen i entreprenørens portefølje så langt. Forrige storprosjekt for Alento var for Bama på Tranby i Lier – et anlegg på 32.000 kvm.

– Jeg tror kunden valgte oss først og fremst fordi vi er konkurransedyktige på pris og fremdrift, men også fordi vi har opparbeidet oss en solid kompetanse på komplekse næringsbygg. Det er også viktig at vi har opparbeidet oss et godt omdømme i markedet, sier daglig leder i Alento Kristian Lindland.

Bygg- og anleggsentreprenøren, som holder til på Lierstranda, omsatte i fjor for 1,17 milliarder kroner og tjente 96,1 millioner før skatt. Det er sterke resultater for en entreprenør som ble stiftet i 2013 og startet da med fire ansatte. Etter kun 10 år har Alento blitt en av regionens største private bedrifter, og en av de mest lønnsomme entreprenørene i landet.

Suksessbedrift i et presset marked

Lindland gir mye av æren for gode resultater, fornøyde kunder og godt omdømme i markedet til de ansatte i Alento.

– Vi verdsetter menneskene som jobber hos oss, og så blir gode prosjekter et resultat av dette. Det er ikke noen tvil om at vi er stolte av å levere så gode resultater gjennom våre første ti år, men jeg synes også det er viktig å nevne at vi har en lav turnover på ansatte hos oss.

Om veien videre sier Lindland at de holder fokuset på solide leveranser og å ta vare på den gode kulturen som finnes i Alento. Målet er kontrollert vekst og å opprettholde de gode resultatene.

– Vi tar ting som det kommer, og tilpasser oss det markedet som enhver tid er i endring, sier Kristian Lindland.

Powered by Labrador CMS