SKIFTER HENDER: Asko har bygget nytt lager i Sande, og det store lageret på Vitbank blir nå en del av bilbransjen som fra før preget området.

Ford-forhandler kjøper Askos gigantlager i Lier:
- Plasseringen er ikke tilfeldig

RøhneSelmer AS og Selmer Eiendom kjøper ASKO sitt logistikkanlegg i Lier, midt mellom Albjerk og Bilia.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Anlegget i Industrigata 1 er på 12.500 m2 og skal huse RøhneSelmers fremtidige service og logistikksenter for Ford i Stor-Oslo, opplyser selskapet i en pressemelding.

Med sterkt økende volum på Ford og en forventning om videre vekst, skal RøhneSelmer samlokalisere tjenester til eksisterende og nye kunder i det store anlegget.

Det blir klargjøringsfabrikk, et skade-/lakksenter, bruktbil outlet, dekkhotell, smart repair og ruteskift. Her vil du også finne salg og service for Shelby og US-biler og ikke minst et Heritage-senter for salg og service/reparasjon av veteranbiler.

- I vår strategi RøhneSelmer mot 2025 har vi definert ambisiøse mål og offensive planer for utvikling av virksomheten vår med Ford. Vi skal intensivere vårt arbeid med å levere sjokkerende gode kundeopplevelser og vi skal ta vår relative andel av markedspotensialet for Ford i Norge, sier Kjetil Hagestande som er administrerende direktør for Røhne Selmer AS.

Strategisk plassert storsatsing

Plasseringen i Lier er langt fra tilfeldig. Det er kort vei til kaia i Drammen, der bilfrakteskipene legger til, mye relevant fagkompetanse i regionen og gode forbindelser til RøhneSelmers kjerneområder i og rundt Stor-Oslo.

- Vi har et meget godt samarbeid med Ford Motor Norge og har stor tro på dagens Ford-modeller, og ikke minst de spennende nyhetene som kommer i tiden fremover. 2021 var et rekordår for oss, og med flere spennende og relevante modeller som vil gi økt salg også i tiden fremover ser vi behovet for å lage en klargjørings-produksjonslinje der vi kan håndtere disse volumene, sier Hagestande.

Mange nye arbeidsplasser

Storsatsingen skaper også mange nye arbeidsplasser. Administrerende Direktør i RøhneSelmer Kjetil Hagestande estimerer at det er behov for ca. 120 ansatte ved anlegget.

- Vi skal ansette mange mennesker og vet at det finnes mange dyktige folk i området. Vi har i dag mye flinke folk i våre eksisterende anlegg og ser frem til å bygge videre på dette med vårt nye anlegg i Lier.

Her er noen av områdene RøhneSelmer skal fylle anlegget med:

  • Skade-/lakksenter (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Klargjøringssenter (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Salg og service av Shelby og US-biler
  • Påbygg varebiler
  • Heritage Senter (salg og service/reparasjon av veteranbiler)
  • Bruktbil outlet
  • Dekkhotell (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Smart repair, spot repair og foliering
  • Glass-skadeverksted med ruteskift

Ford: - Avgjørende grep

- Dette er et helt avgjørende grep for å sikre at Ford-kundene i Stor-Oslo får de sjokkerende gode kundeopplevelsene de definitivt fortjener også i fremtiden med videre sterkt økende volumer på såvel Ford personbiler som nyttekjøretøy.

- Fords kommende helelektriske produktportefølje setter nye krav til effektiv håndtering av servicedriften, der sentralisering av enkelte operasjoner blir essensielt i kombinasjon med fortsatt lokal tilstedeværelse - noe som vi er svært fornøyd med», tillegger Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

Powered by Labrador CMS