HAR VOKST MED OPPGAVEN: Alexander Dingen (t.v.) blir beskrevet som en suksesshistorie, her med assisterende avdelingsleder Michelle Alino Fernandez Johansen (28) og avdelingsleder Ida Marie Løvenskjold Persson (24), som har ansvaret for oppfølgingen av Aleksander.

Fra arbeidsledig til leder

Aleksander Dingen (28) hadde falt ut av arbeidslivet. Kun få år etter er han nå på vei inn i ledergruppen på Peppes Pizza Drammen.

Publisert

DRAMMEN: På Peppes Pizza Drammen har de brukt mye tid og ressurser på å ta i mot arbeidsledige fra NAV, Kirkens Bymisjon og kommuner i området de siste årene. Dette har ført til mye lærdom, utvikling - og flere suksesshistorier.

En av dem er Alexander Dingen (28), som ble tatt imot hos Peppes Pizza via Kirkens Bymisjons prosjekt for å få arbeidsledige ut i jobb.

I 2019 begynte han som sjåfør for pizza-restauranten. Siden har han fått flere arbeidsoppgaver, gått opp i lønn og blitt skiftleder. Nå er det han som lærer opp nye ansatte.

På Peppes Pizza Drammen er de opptatt av å jobbe i team, daglig leder Rajesh Sharma kaller de «Peppes-familien»

Lederutdanning neste

PEPPES-PARET: Rashim og Rajesh Sharma er franchisetagere og driver Peppes Pizza Drammen og Buskerud Storsenter.

Innehaver Rajesh Sharma er imponert over utviklingen.

- Han har gitt av seg selv fra første dag. Fremover skal Aleksander begynne på lederutdanningen vi har i Peppes-systemet for å bli en del av ledergruppen. Jo flere ledere jo bedre, tenker vi. Vi satser på morgendagens ledere, sier restaurant-sjefen.

Aleksander Dingen forteller at han er glad for at han har blitt så godt mottatt på Peppes. Flere han kjenner har kommet ut i jobb som følge av Kirkens Bymisjon sitt arbeid.

- Peppes er en fin plass å utvikle seg selv på. Jeg har tidligere ikke vært så utadvendt, men jeg har utviklet meg og virkelig funnet min plass her, forteller 28-åringen.

Flyktning fra Syria ble kjøkkensjef i Drammen

Ekteparet Sharma har flere suksesshistorier å by på.

For fire år siden ble de kjent med Ali Mohamad Ali Jojo (30) (bildet) via flyktningetjenesten i Modum kommune.

Ali hadde nettopp kommet til Norge fra Syria og kunne ikke språket. Nå snakker han norsk flytende og er kjøkkensjef på Peppes Pizza Drammen.

- Fungerer det ikke med den første eller andre personen man tar i mot må man fortsette til en finner den rette for sin bedrift. Det krever både tålmodige arbeidstakere og bedrifter, og man må virkelig gi av seg selv – men det er så verdt det, forteller markedssjef Rashim Sharma engasjert.

Føler på samfunnsansvar

Nå ønsker driverne å gi flere en sjanse, og skal igjen ta kontakt med Kirkens Bymisjon.

Rashim Sharma skulle ønske organisasjonens innsats på området hadde blitt bedre kjent, og at næringslivet selv hadde tatt større grep.

- Vi som er en del av næringslivet har et samfunnsansvar og må bidra med å redusere arbeidsledigheten.

Rajesh forteller at det i Peppes-systemet finnes diverse utdanning og kurs. Noen kurs er obligatoriske for alle ansatte, mens andre utdanninger er tilpasset kommende ledere og gir studiepoeng. De sistnevnte utdanningene er blant annet innen ledelse, kommunikasjon, lovverk, økonomi og restaurantdrift.

- På denne måten får vi gitt noe tilbake til arbeidstakerne som gir det lille ekstra. Dette har igjen ført til engasjerte medarbeidere, noe som er spesielt viktig når en driver franchise som vi gjør. Vi er avhengig av lojalitet og engasjement, forteller Rajesh.




Powered by Labrador CMS