NÅ MED PANT: Julebrusen kommer i år i boksformat.

Julebrusen på plass: Ser du endringen fra Aass?

Årets julebrus, av mange avholdt som norges beste, kommer for første gang på boks istedenfor flaske. - Vi håper folk har meninger om dette og ser miljøperspektivet i det, sier bryggeridirektøren.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Akkurat som cola og annen brus på glassflaske er det nok delte meninger om denne endringen, men fordelen er altså at man nå får pant også på julebrusen, noe man de siste årene ikke har fått med glassflasker.

Det henger også sammen med miljøperspektivet, som har vært utslagsgivende for endringen og at Aass nå er blant de første som er ute med julebrus på boks, ifølge bryggeridirektør Christian Aass.

- Det er morsomt å være først og være tidlig ute. Dette er noe vi håper at folk har meninger om, og vi ser at folk, spesielt de yngre forbrukerne, har stadig større engasjement for å ta bærekraftige valg, sier Aass.

Han tror overgangen går fint.

- Det er ni år siden juleølet kom på boks og det gikk kjempefint. At man nå får et insentiv for å samle inn og resirkulere emballasjen er viktig, og panteordningen fungerer kjempebra i Norge. Aluminiumet i boksene har en verdi og dette er en sirkulærøkonomi i praksis, sier Aass, og legger til:

- Jeg gir meg ikke før det er ukult å kjøpe på flaske.

NY INNPAKNING: Boksene har også fått nytt design i forhold til den gamle etiketten. Veiledende utsalgspris er for øyeblikket 13,90+pant.

Samme volum - bedre holdbarhet

Ifølge Aass er volumet på innholdet det samme, 0,33 liter. Og for de som liker å fylle opp julebrus-lageret for å beholde varene lengst mulig, er det også et pluss at brusen nå skal holde seg bedre.

- Produkter på boks har bedre holdbarhet, sier Aass.

Til tross for av volumet er det samme, gjør imidlertid utformingen på boksene at bryggeriet får plass til langt mer julebrus per pall enn de gjorde med den gamle flaske-sixpacken. Over tid vil også det bidra til positiv gevinst for miljøet.

De eneste produktene Aass fortsatt har på flaske til salg over disk er nå årets julevarianter sterkøl på polet. Øvrige produkter på flaske er forbeholdt utelivet og serveringsbransjen.

- Juleølet ekstra godt i år

Og nå lurer du kanskje på når juleølet melder sin ankomst i butikkene? Du må vente litt, men ikke så lenge. Om et par uker, i starten av november, ankommer de ulike variantene fra Aass butikkene.

- Vi er ferdig med å produsere, og i år smaker det ekstra godt, lover bryggeridirektøren.

- Hvordan har det seg?


- Vi har fokus på kvalitet og gjør stadige forbedringer i alt fra investeringer i nytt utstyr til riktige personer. Ølet er en litt mer komplisert prosess enn brus, men det blir bare riktigere og riktigere, sier Aass.

- Og så er det produsert på ren norsk kraft. I motsetning til mange av konkurrentene våre som fortsatt produserer varene på oljekjeller med diesel benytter vi strøm og gass. Det koster i kilowattimer, men vi har vært tidlige ute med miljøbevisste valg også der, sier sjefen for Norges eldste bryggeri.

Powered by Labrador CMS