JOHNNY ROCKETS: Den internasjonale kjeden har avdelinger i alle verdenshjørner, og den klassiske amerikanske stilen skal nå fange drammensernes interesse, ifølge daglig leder for drammensavdelingen Magdalena Bark og daglig leder for Johnny Rockets i Norge Jon Erik Kristiansen.
JOHNNY ROCKETS: Den internasjonale kjeden har avdelinger i alle verdenshjørner, og den klassiske amerikanske stilen skal nå fange drammensernes interesse, ifølge daglig leder for drammensavdelingen Magdalena Bark og daglig leder for Johnny Rockets i Norge Jon Erik Kristiansen.

Klare for åpning av byens nye «dansende diner»

I disse dager drilles de ansatte på koreografikurs før kundene kan møte byens eneste dansende betjening. Men ifølge utestedet er det maten, milshakene og servicen som skal overbevise kundene.

Publisert Sist oppdatert

BRAGERNES: Torsdag går startskuddet etter at kjeden måtte utsette den planlagte åpningen noe, og i disse dager foregår en hektisk innspurt med interiør, håndverkere og forberedelse av ansatte i de gamle lokalene etter O'Learys over Old Irish Pub.

- Vi har akkurat vært på danseopplæring og mandag var det koreografikurs, forteller nyansatt daglig leder Magdalena Bark (36).

Svensken har ansvaret for tilsammen 25 ansatte som skal stå for driften av utestedet, og har lang erfaring fra servicebransjen, sist som daglig leder for Lucky Bowl i Drammen, men også fra både restaurant- og hotellbransjen.

Danse-effekt

Så spør man seg kanskje hva danseopplæring har med matservering å gjøre, men hos Johnny Rockets må de ansatte faktisk gjøre begge deler som en del av konseptet.

- Vi startet egentlig uten dans i Norge for vi tenkte at nordmenn var for stive, men så kom amerikanerne til Norge og dro i gang en dans. Og da vi så hvilken effekt dette hadde så tenkte vi at dette må vi bare gjøre, forteller Jon Erik Kristiansen, kjedesjefen i Norge.

Og legger til:

- Og da tenker jeg effekt på de ansatte, og den boosten de får, det er som teambuilding i praksis. Og så er det noe med at mobiltelefoner kommer opp og folk synes det er gøy. Dansenumrene gjør vi når har nok ansatte på jobb, som oftest kveldstid og trolig mest i helgene når det er en del gjester tilstede, sier Kristiansen,

Og det blir ulike danser til ulike sanger, så selv man har sett en dans har man altså ikke sett alt.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">RESTAURANT:</span> Innredningen er ikke helt i mål, men man får et visst inntrykk. Store skjermer på veggene skal også vise aktuelle programmer.</span>
RESTAURANT: Innredningen er ikke helt i mål, men man får et visst inntrykk. Store skjermer på veggene skal også vise aktuelle programmer.

Mat og service viktigst

Når alt kommer til alt er det imidlertid mat og drikke som er hovedfokuset for restauranten, og her tas det ingen snarveier.

Utover førsteklasses kvalitet på ferskt burgerkjøtt og nybakt brød skal det også være gode tilbud for vegetarianere, lover Kristiansen - både i form av vegetarburgere og salater.

I tappekranene finner vi flere spennende nyheter man ikke finner andre steder i byen, med Aass og Lager 63 som de to hovedmerkene. Og så loves det milkshakes av rang.

- Men det aller viktigste er kanskje servicen, det er etter min erfaring noe som mangler mange steder i byen og som vi skal være gode på, forteller Bark.

Totalrenovert

Drammensavdelingen har hele tiden vært i tankene til Johnny Rockets i Norge, og er den første avdelingen de åpner utenfor Oslo.

- Alt er nytt i lokalene, men bygget etter samme lest som kjeden forøvrig. Det vil si at det er amerikansk men litt fornorsket, vi er for eksempel det eneste stedet i verden med trestil på gulvet for å gi lokalene litt varme, forteller Kristiansen.

Ellers finner mann tett oppunder 200 sitteplasser av høykvalitets møbler i ekte skinn, rutete fliser og rød- og hvite barkrakker.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KLASSISK AMERIKANSK:</span> Barstolene i typisk diner-stil. Foreløpig er det ikke innredningen helt ferdig.</span>
KLASSISK AMERIKANSK: Barstolene i typisk diner-stil. Foreløpig er det ikke innredningen helt ferdig.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">STORE SITTEGRUPPER:</span> Det er flere store sofaer som kan ta større grupper rundt et enkelt bord, forteller Magdalena Bark.</span>
STORE SITTEGRUPPER: Det er flere store sofaer som kan ta større grupper rundt et enkelt bord, forteller Magdalena Bark.

Først ut med spillteknologi

Underholdningstilbudet er en viktig del av konseptet, og Johnny Rockets i Norge blir det første stedet som åpner med en spillteknologi som heter Shuffle Tech.

- Det betyr at shuffleboards og dartspill er helautomatisert slik at poengberegning foregår elektronisk og registreres med kameraer som bygger på samme teknologi som golfsimulatorer, forteller Kristiansen.Med andre ord en slags blanding av fysisk spill og dataspill, og noe som skal trekke kunder til stedet for ulike anledninger. På shuffleboardene kan man forøvrig nå også velge å spille curling - også som en del av det elektroniske konseptet.

- Her slipper man å holde styr på regningen, det gjør dataskjermen, sier Kristiansen.

Utestedet vil holde åpent fra lunch til ti på kveldstid i ukedagene og ett på natta fredag og lørdag. Under åpningen torsdag lover utestedet 50 gratis milkshakes til de første kundene.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">DART: </span>Teknologi og en gammel hytte-klassiker i skjønn forening.</span>
DART: Teknologi og en gammel hytte-klassiker i skjønn forening.
Powered by Labrador CMS