- FREMTIDENS ARBEIDSPLASS: Fra venstre salg- og markedssjef Kolbjørn Stuvebakken og daglig leder Hakon Lærum i Kontorhuset åpner dørene for opp til 150 personer i 2. og 3. etasje allerede 1. mai, i det som blir et topp moderne næringsbygg med unike fasiliteter.

«Kontorhuset» satser stort på Strømsø:
- Vil skape byens mest levende arbeidsplass

Eiendommen har fått navnet «The Square» og er starten på en storstilt forvandling rundt Strømsø Torg. - Dette blir fremtidens måte å jobbe på, sier Kontorhuset-sjef Hakon Lærum.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Totalrenoveringen av den gamle betongkolossen som tidligere huset Statens Vegvesen har pågått i et års tid, og nærmer seg nå sluttspurten.

Etter å ha blitt ribbet til beinet bygges nå et av byens mest utskjelte bygg opp igjen rundt skjellettet fra 70-tallet, men etter topp moderne standarder utvendig og innvendig. Investeringen er belønnet med såkalt breeam-sertifisering, som er miljø-stempelet på bærekraftig drift i det absolutte toppsjiktet.

Det eneste slektskapet man drar kjensel på fra historebøkene er den firkantede formen - som er nærliggende å anta har vært en inspirasjon for navnevalget «The Square».

I kulissene lurer eiendomskonglomeratet Strømsø United, som med gigantplaner om en totalforvandling av området rundt Globusgården vil gjøre hele kvartalet til en regional hotspot for næringsliv, moderne arkitektur og spennende nysatsinger i bybildet.

Dpend Eiendom, (tidligere Holtefjell-gruppen), er en av flere eiendomsutviklere som utgjør Strømsø United, og som kjøpte opp og nå står for renoveringen av det gamle Vegvesen-bygget.

FORVANDLING: Strømsø Torg 4 har nå fått moderne innkledning og tilbygg rundt 2. etasje

Mikser smått og stort

Flere tungvektere i byens næringsliv har allerede signert leiekontrakter, og aktører som Nordea, Gjensidige og Brakar flytter nå inn sammen med Kontorhuset, som skal disponere omlag 20% av bygningsmassen med 1.900 kvadratmeter i 2. og 3. etasje.

Fordelt på 138 kontorplasser, «free seating» og deskarealer skal lokalene fungere som arbeidsplass for omlag 150 personer fordelt på små og store leiefasiliteter.

- Vi har videreutviklet konseptet litt siden Kontorhuset på Bragernes, hvor det er mye cellekontorer. Denne gangen er det også mange teamkontorer med plass til opptil 15 personer, og har da en mer fleksibel løsning også med plass for større bedrifter, forklarer Lærum.

Lokalene vil også inneholde fellesarealer, treningsrom med garderober og møteromsenter.

TEAMKONTOR: Skisse fra løsning på Kontorhuset.

Spennende mat- og kulturkonsept på gateplan

Den aller største X-faktoren for leietagerne i bygget vil imidlertid trolig være tilgangen på mat og serveringsfasilitenene, som skal stå klart i 1. etasje allerede i april.

Her åpner Drammen Streetfood etter samme lest som mega-suksessen fra Torggata i Oslo. Det innebærer foruten en populær miks av mat fra alle verdenshjørner, eventarealer og kulturtilbud, en egen fysisk adkomst fra resten av bygget.

- Dette vil fungere som et felles lunsjområde for leietagerne i hele bygget istedenfor en ordinær kantine, og vil bidra til et levende miljø, forteller Lærum.

I tilknytning til Drammen Streetfood er det også planlagt en voksen uteservering og kaffebar.

LYSER OPP: Den grå betongkolossen blir forvandlet til et lyspunkt og et naturlig samlingspunkt på torget.

Lærdom av pandemien

For mange som er leietagere på Kontorhuset har nettopp det i seg selv vært gull verdt under pandemien, med mye hjemmekontor og stadige endringer i arbeidssituasjonen.

- Mange har dratt lærdom at av det lønner seg med fleksible leieavtaler. En del har sagt opp og flyttet hjem på hjemmekontoret, og en del av dem har vi fortsatt ikke fått tilbake da mange er litt på vent. Det som er spesielt hos oss er at mange sitter over lang tid og installerer kontor som om de skal være der i 10 år. Derfor tar også kanskje lenger tid før de kommer tilbake, forklarer Lærum.

Han har imidlertid store forventninger til ideen som Kontorhuset bygger på når vi legger pandemien bak oss.

- Det å sitte i et nettverk av ulike folk og bedrifter er langt mer verdifullt enn jeg noen gang hadde forestilt meg. Leietagere kommer etter et par måneder og forteller at man har snudd røde tall til grønne bare som følge av synergieffektene. Denne måten å jobbe på har så stor betydning for menneskene i bedriften, som i stedenfor å sitte et sted og snakke med seg selv, får energi av omgivelsene de er en del av.

Fortsatt ledige plasser

Mens det siste Kontorhuset på Kjellstad er fulltegnet, fikk Kontorhuset i Asker startvansker under åpningen midt i pandemien. Her er det for tiden omlag 50% belegg, mens det for det nye Kontorhuset på Strømsø Torg allerede er stor interesse med omtrent 40% av lokalene utleid. 1. mai flytter de første inn.

- Vi har hatt overraskende bra respons, og signerer kontrakter med flere leietagere i disse dager. Fortsatt er det en del ledige kontorer med utsikt rett over Strømsø Torg. Det er fullt mulig å komme inn med korte og fleksible kontrakter for å teste det ut, sier Lærum.

Han forteller at mange leietagere også blir positivt overrasket over hvor mye man sparer i kroner og øre. Flere leietagere har nemlig halvert husleia på grunn av mange andre kostnader man slipper - og sparer penger på.

- Hos oss er det fokus på jobb, mens jobben med å ha eget kontor tar vi oss av. Vi lover et pulserende miljø og fremtidens måte å jobbe på i supermoderne lokaler. Nå har du muligheten, avslutter Lærum.

SNART SISTE HÅND PÅ VERKET: I tide til 17. mai blir det en total forvandling av området ut mot torget, hvor Drammen Streetfood flytter inn og tilbyr et helt nytt konsept i Drammen - også med uteservering.
Powered by Labrador CMS