Roy André Magnussen i OSO (t.v.) og Bjørn Lie i OM BE Plast er fornøyde med oppkjøpet og planene framover.

OSO Hotwater med oppkjøp og store investeringer

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Den norske familiebedriften fra Hokksund og Europas ledende produsent av rustfrie varmtvannsberedere, OSO Hotwater Group, kjøper opp Fredrikstad-bedriften OM BE Plast.

- Med oppkjøpet vil OSO Hotwater kontrollere tilnærmet hele sin produksjonslinje, som gjør selskapet enda mer konkurransedyktig i et stadig voksende internasjonalt marked, uttaler selskapet i en pressemelding.

– OM BE Plast er en ledende norsk plaststøpbedrift og selskapet har i mange år vært en viktig leverandør av sprøytestøpte plastdetaljer til OSO Hotwater. Det er bakgrunnen for at vi nå kjøper opp OM BE Plast og tar denne produksjonen inn i vår verdikjede. Vurderingen blant dagens eierskap er at denne investeringen vil medføre økt verdiskapning både for OSO Hotwater Group og OM BE Plast, sier Roy André Magnussen, administrerende direktør i OSO Hotwater Group i en pressemelding.

Det Hokksund-baserte selskapet som produserer varmtvannsberedere til både industri og forbrukermarkedet kan så langt i år skilte med en vekst på 40 prosent. Med oppkjøpet av den Fredrikstad-baserte plaststøpbedriften vil OSO Hotwater kontrollere tilnærmet hele sin produksjonslinje fra råvare til ferdig produkt.

Store investeringer

– Med oppkjøpet ser vi frem til å bidra til at OM BE Plast blir den største, mest moderne og mest effektive plastleverandøren i Norge. OM BE er et veldrevet selskap, og vi styrker vår produksjonslinje og konkurransekraft samtidig som vi får en solid tilførsel av kompetente folk med på laget. Vi skal også investere betydelige summer i bygningsmasse, maskiner og organisasjon for videre utvikling av selskapet i Fredrikstad, sier Magnussen.

OSO Hotwater planlegger investeringer i OM BE Plast sine lokaler med nytt produksjons- og lagerbygg på ca. 1.800 kvm. som skal stå ferdig våren 2024. Det skal videre investeres for rundt 20 millioner kroner i energisparende sprøytestøpmaskiner, roboter og annet produksjonsutstyr, og det skal ansettes 8-10 nye medarbeidere i bedriften.

Daglig leder i OM BE Plast og selskapets øvrige ledelse og ansatte fortsetter som før. OM BE Plast sin strategi vil også bli videreført, og selskapet vil fortsette å levere produkter til eksisterende og nye kunder i tillegg til produksjonen for OSO Hotwater.

– Vi i OM BE Plast ser på det som svært positivt med en stabil og sterk eier som kan bringe selskapet vårt videre og vi ser på dette oppkjøpet som en styrke og trygghet for alle våre eksisterende kunder, sier Bjørn Lie, daglig leder i OM BE Plast.

Powered by Labrador CMS