TØMMER ØLFATENE - IGJEN: Bennet Yiu, daglig leder på restaurant Luca (tidligere Brask&Bramm) og nattklubben Z.

Stenger: - Nok en gang er det vi som må ta regninga

Flere utesteder i Drammen velger å stenge ned etter de nye coronatiltakene. - Det er ikke mulig å drive lønnsomt, er beskjeden fra byens nyeste restaurant som åpnet tidligere i høst.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: DRM24 har vært i kontakt med flere av byens serveringssteder etter at regjeringen innførte full skjenkestopp og enda strengere corona-restriksjoner mandag.

Nå velger flere restauranter å følge etter nattklubbene og barene som allerede stengte forrige uke. En av dem er byens nyeste restaurant, pizzeria Luca på Bragernes Torg.

Daglig leder Bennet Yiu forteller at det har vært hektisk møtevirksomhet med eierne siden mandag, og beskriver situasjonen som lite hyggelig.

- Dette er skikkelig ræva. Og nok en gang så er det vi i serveringsbransjen som nå må ta regninga i første rekke. Og det uten at alle kompensasjon/støtteordninger er på plass, uttaler han.

- Det er dessverre ikke lønnsomt å drive en restaurant når man ikke kan servere et glass eller to til maten, sier Yiu.

Han forteller at avbestillingene renner inn, og at de fra mandag ikke ser noen annen mulighet enn å sette kroken på døra.

- Vi kommer til å holde restauranten åpen ut uken, før vi må permittere med to dagers varsel fra mandag. Vi prøver å finne ut hva vi gjør videre i romjula og nyåret med tanke på serveringen, om vi eventuelt skal satse på takeaway/utlevering.

- Og håper samtidig på at dette er kortvarig, noe det neppe blir, sier Yiu
.

GLEDEN BLE KORTVARIG: Bennet Yiu smilte bredt da han åpnet ny restaurant i månedsskiftet oktober/november, etter å ha holdt pandemi-stengt i et helt år. Litt over en måned senere må dørene stenges igjen.

Picasso: - Leit

Et av byens utesteder som maktet å holde det gående på sparebluss gjennom hele den forrige nedstengingen, var Café Picasso.

Innehaver Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning (bildet) forteller at de forsøker å holde driften i gang også denne gangen.

Foreløpig har de alle mann på jobb, til tross et renn av kansellerte bestillinger.

- Det er leit å se avbestillinger som renner inn. Vi spør om gjestene vil ha det som take-away, og noen takker ja, forteller Haaning.

Teller på knappene

Flere utesteder har fortsatt ikke tatt en endelig beslutning om driften videre. En av dem er Kawa Restaurant & Bar.

De opplyste overfor DRM24 forrige uke at de hadde mottatt 1.600 avbestillinger på kort tid. Denne uka teller de nå på knappene om det fortsatt er belegg for å holde helt eller delvis åpent - noe de er inntil videre.

- Vi har fått beskjed om at det kan bli nødvendig å stenge, men det er ikke endelig bestemt enda.

VURDERER Å STENGE: Kawa Restaurant.
Powered by Labrador CMS