Treningssenter legger ned - strømprisene får skylda

Kroken på døra for Drammen Squashsenter allerede fra 1. desember.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Det er med tristhet vi nå må meddele dere at senteret legges ned fra 1. desember, opplyser senteret som holder til i Doktor Hansteins gate.

Dagens eiere har fått to tøffe utfordringer etter at de overtok driften i oktober 2018: Coronapandemi og strømkrise.

- Driften gikk fint og aktiviteten var bra ut 2018 og videre frem til Corona-pandemien inntraff vinteren 2020. Etter at pandemien slo til så har vi ikke klart å nå tilbake til der vi var og med en oppsagt husleieavtale i tillegg høsten 2020, så har vi hatt litt motbør, uttaler eierne.

Ikke forsvarlig med videre drift

En ny og løpende husleieavtale for tre og tre måneder skulle i utgangspunktet fortsette frem til sommeren 2023. Men så kom strømsjokket i fjor.

- Etter strømforbruket i desember 2021, så fikk vi en strømregning på ca. kr. 65 000,- i måneden og i snitt betalte vi ca. 57 500 kr. per mnd. i strøm i vinterhalvåret 21/22. På bakgrunn av disse tallene fikk vi en estimert strømkostnad på kr. 110 000,- per mnd. for tilsvarende strømforbruk som i fjor i de kaldeste mnd. Disse spådommene tilsier da at videre drift ikke er forsvarlig, uttaler eierne.

Strømstøtten fra staten er ikke i nærheten av å redde driften.

- Vi får alt for lite støtte til at det hjelper oss. I vårt tilfelle så får vi 25% av kostnadene dekket over en viss pris per kwh, men dette er ikke nok for oss.

Squash-senteret har også undersøkt mulighetene for alternative lokaler, men har ikke kommet i mål med noe nytt.

- På vegne av squash-aktiviteten i Drammen, så har vi rapportert inn hall og banebehovet vårt til Drammen kommune i deres prosess med å utarbeide en ny behovsplan for idrettsanlegg i Drammen. Vi har meddelt at vi trenger i hvert fall 4 baner, men helst 4 baner på 3 forskjellige lokasjoner i kommunen vår, dette da det er det reelle behovet sett i forhold til innbyggertallet. Vi tenker også samlokasjon med badminton og bordtennis, da disse racketidrettene også trenger en plass å utøve sin idrett, uttaler driverne, og avslutter:

- Tiden vise om Drammen kommune kan etablere squashbaner til kommunenes squashinteresserte innbyggere!

Powered by Labrador CMS