NAF: Denne bilen er Årets beste bilkjøp

NAF-magasinet Motor kårer Ioniq 5 til «Årets beste bilkjøp» i 2021. Det er bilens ladeegenskaper som til slutt sender den helt til topps i kåringen

Publisert

NORGE: Juryen mente utseendet helt soleklart gjorde Hyundais Ioniq 5 til en av de ti finalistene i første runde av årets kåring. Uansett hva du måtte mene – denne bilen har et design det er umulig å forholde seg likegyldig til.

Blant Motors biltester fikk også bilen tidenes høyeste poengsum, da den ble testet i sommer. Dens praktiske egenskaper – og pris – gjorde at den til slutt trakk det lengste strået av alle i årets kåring, i skarp konkurranse med Tesla Model Y.

Det var altså ladeegenskapene som avgjorde, bilen har et system på 800 volt som gir en ladefart opp til 200 kW.

Motors beregninger viser også at den er billigere å eie og kjøre enn en Tesla Model Y. Prisen per kilometer er 6,09 kroner mot 7,00 kroner for Tesla Y. Den laveste kilometerprisen blant finalistene har Cupra Born, som ender på en tredjeplass i kåringen, med en pris på 4,56 kroner per kilometer. Så er dette også en annen type bil.

De sju andre finalistene i rangert rekkefølge var: Kia EV6, VW ID.4, Skoda Enyaq, Ford Mustang Mach-E, Nio ES8, BMW iX og BYD Tang.

Juryen besto av Øivind A. Monn-Iversen, journalist og testansvarlig i Motor, Anette Berve, rådgiver i forbrukeravdelingen i NAF, Audun Bergerud, teknisk konsulent i NAF, Marianne Søhagen, seniorrådgiver for trafikksikkerhet i NAF, Ulrica Risberg, markeds- og kommunikasjonsdirektør i NAF og Peter Raaum, ansvarlig redaktør i Motor.

Powered by Labrador CMS