NAF: - Dieselbløff fra Vedum

- Utgjør absolutt ingen forskjell på pumpeprisen.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Trygve Slagsvold Vedum framstiller det som om regjeringen gir folk store avgiftskutt på drivstoff, uttaler NAF.

- Det er feil. Regjeringen gir med den ene hånda og tar med den andre. Å selge dette som et stort kutt er en diesel-bløff fra Vedum, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

Mesteparten av regjeringens kutt går til traktorer, og resten spises opp av økt biodrivstoffinnblanding. NAF har ettergått tallene fra Finansdepartementet. Beregningene viser at Vedum overselger budskapet om drivstoffkutt fra nyttår.

Fjerner ikke drivstoffavgiftene

- Fire av fem øre i kutt går til traktorer og anleggsmaskiner. Det som er igjen går til folk flest, men det spises opp av kravet om økt biodrivstoff. Biodrivstoff koster 30-40 kroner literen, altså tre ganger så mye som vanlig drivstoff. I sum utgjør regjeringens forslag absolutt ingen forskjell på pumpeprisen, sier Handagard.

NAF er overrasket over at Vedum selger dette som et priskutt, og reagerer på at regjeringen går ut og fremstiller det som de fjerner drivstoffavgiftene.

- Det er ingenting i det regjeringen gjør som kutter prisene på drivstoff fra nyttår. De er langt fra å innfri egne løfter fra Hurdalsplattformen, som sier at vanlige folk skal få avgiftslettelser, sier hun.

Etter forliket med SV går de samlede avgiftene på fossil bensin opp med atten øre per liter. På diesel går avgiftene ned med 12 øre per liter, begge deler før moms. Innblandingskravet for biodrivstoff øker fra 15,5 til 17 prosent.

Powered by Labrador CMS