
Familiebedriften som skal mette 2.000 mager på én helg
Rundt 2.000 gjester er forventet til «GlassCup» denne helgen, og det er Union Pizza som skal mette dem.
DRAMMEN: Våren er her, og Glassverket Idrettsforening arrangerer i tradisjon tro håndballturneringen «GlassCup» i Drammenshallen.
Cupen går av stabelen førstkommende fredag, og det er forventet cirka 2000 gjester under arrangementet som går fra fredag til søndag.
Cupen tilbyr overnatting og varme måltider gjennom helgen for de som ønsker å benytte seg av tilbudet. Det varme måltidet er det Jeton Hasi og resten av Union Pizza som leverer.
Skrudde opp bemanningen
Hasi sier det har vært krig om dette oppdraget i alle år. De siste årene har ikke gått som det skulle for konkurrentene som har hatt oppdraget. I år er det Union Pizzas ansvar.
- Vi har blitt brukt som backup-løsning tidligere når andre har feilet i å levere mat, og har blitt skuffet når andre har fått oppdraget år etter år. I år er det endelig vår tur, og det er fint å få vise hva vi kan, sier Hasi.
Union Pizza, som på en vanlig helg har tre ansatte på kjøkkenet og en sjåfør ute i felten, har skrudd opp bemanningen for helgen som kommer. Denne helgen har de 15 mann på jobb, og i den forbindelse har Hasi og familien gjort om den ubebodde leiligheten i andre etasje til et venterom for sjåførene.
- Her får de tilgang på kjøkken og kjøleskap, TV og Playstation. Så må de bare sitte på vent til vi trenger dem, sier innehaveren i en fleipete tone.
1.000 - 1.500 pizzaer
På en vanlig helg lager kokkene på Union Pizza mellom 400 og 500 pizzaer. Denne helgen er de forberedt på å lage opptil 1.500.
- Det kommer rundt 2.000 gjester til Glassverket-arrangementet. For å ivareta «hverdagskunden» oppi det hele er vi nødt til å lage opp mot 1.500 pizzaer i helgen, sier Jeton Hasi rolig.
I pizzarestauranter er det ofte ovnen som er flaskehalsen, men Hasi sier de har en av landets beste pizzaovner.
- Ovnen vår har kapasitet til å lage 120 pizzaer i timen. Det finnes bare tre av denne i Norge, så det var lurt av Glassverket å gi oss dette oppdraget.
Teller ikke overtidstimer
I familiebedriften, som også har en avdeling i Vestfossen de har hentet folk fra i anledningen, er alle medeiere. Dette ser de på som en stor fordel når det kommer store oppdrag som bringer med seg mange overtidstimer.
- Vi teller ikke timer. Vi jobber jo for oss selv, og alle vil sjappas beste. Vi er forberedt på å jobbe 200 - 300 prosent denne helgen.
Nytt ordresystem
- Vi kaster bort mye dyrebar tid på lange telefonsamtaler, og har i forbindelse med cupen fått et nytt ordnesystem som tar imot elektroniske bestillinger og printer ut bonger til kjøkkenet.
Systemer som dette koster vanligvis flere titalls tusen kroner, men med gode kontakter og god pizza, fikk familiebedriften det omtrent gratis.
- En kompis sa han skulle lage systemet mot en pizza. Jeg sa han kunne få gratis pizza for resten av livet, sier en Hasi smilende.
LES OGSÅ: Norges eldste kjøpesenter feirer 50 år


