Kittelsen selger «Z» - byens største utested får nye eiere

Etter 20 år på lokale hender blir Z / Brask og Bramm solgt til et finskeid utelivskonsern som skal videreutvikle driften.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Avtalen skal ha blitt signert denne uken. Det betyr at byens største utested målt i både areal, antall ansatte og omsetning, skifter eiere.

Cosmopolitan AS som har stått bak driften av Z Nightclub / Brask og Bramm siden år 2000, eies av brødrene Atle Kittelsen (65%), Petter Kittelsen (20%) og Hæhre Eiendom (15%).

Petter Kittelsen bekrefter overfor DRM24 at de nåværende eierne av Cosmopolitan har solgt samtlige aksjer i selskapet til Noho Norway AS, som er en del av Noho Partners - et finsk restaurantkonsern som står bak flere enn 200 restauranter, barer, puber, nattklubber og utesteder. 

- Alle ansatte er med videre og det blir «business as usual». Salget innebærer at Noho Norway AS overtar og videreutvikler driften av utestedet og går inn i avtalene med hver enkelt medarbeider, sier Petter Kittelsen til DRM24.

Kamp om kundene

Utestedet har i mange år gjort det godt, og noterte seg i 2018 driftsinntekter på drøyt 40 millioner. Etter hva DRM24 erfarer har imidlertid Z/Brask & Bramm møtt hard konkurrranse fra flere av byens nye utesteder på Bragernes det siste året, noe som har gått utover besøket.

Spesielt Old Irish Pub (MR Group), The Box og Heidi's Bier Bar (begge Rekom) drives av veletablerte danske eiere som på kort tid har tatt en stor jafs av nattklubbmarkedet i Drammen. Noho Partners er imidlertid også godt posisjonert internasjonalt, og i ferd med å bygge opp sin aktivitet i Norge.

- Den nye eieren har svært gode forutsetninger for å kunne videreutvikle vårt utested. Det betyr at Z / Brask og Bramm får tilgang på mer kompetanse, gode innkjøpsavtaler, samarbeidsavtaler, og ikke minst konseptutvikling, sier Kittelsen. 

LES OGSÅ: Byens største utested har fått tilbake Aass i tappekranene

Takker de ansatte

Kittelsen uttaler videre at de er stolte over å ha utviklet Z til Drammens ledende utested gjennom 20 år sammen med dyktige medarbeidere. 

- Det har vært hardt arbeid, morsomt og lærerikt. Våre ansatte har gjort, og gjør, en flott arbeidsinnsats. Deres innstilling, kompetanse og kunnskap om det lokale markedet kommer den nye eieren til å få mye glede av, sier Kittelsen.

Han mener forholdene nå ligger godt til rette for å kunne videreutvikle utestedet i tråd med trender og gjestenes ønsker.

Ryddig prosess

- Jeg kjenner Atle (Kittelsen, red. anm) litt fra tidligere da jeg jobbet i Ringnes. Vi tok en prat og det ene førte til det andre. Atle og Petter har gjort en fantastisk jobb med utestedet, som har vært drevet veldig ryddig. Det samme har også hele prosessen med oppkjøpet vært, sier Svendsen til DRM24.
Verdien på salget ønsker ikke noen av partene å kommentere.

Varsler flere oppkjøp

Noho-sjefen forteller at selskapet ønsker å etablere seg i «en del utvalgte byer», og at Drammen er en av disse.

- Z passer bra inn i filosofien vår. Det er byens største utested og derfor naturlig for oss å se på dette, sier Svendsen.

- Vil dere etablere dere flere steder i Drammen?

- Det ligger vel i kortene med den takten vi etablerer oss i, sier Svendsen.

- Hvordan ser du på konkurransen fra flere andre sterke aktører som har etablert seg i samme område den siste tiden?

- Det er fremtiden. Konkurranse er bra, både for oss og for byen. Det gjør Drammen til en mer interessant by å gå ut i, sier Svendsen.

Ingen store endringer

Svendsen forteller at det ikke blir noen radikale forandringer på driften av utestedet med det første.

- Vi har planer om noen små justeringer på sikt. Vi er også i dialog med gårdeier. Men ikke noe skjer med det første, sier Svendsen. 

Neste uke blir det møte med de ansatte. 

- Vi er opptatt av å sikre alle ansatte, og være en stor og trygg arbeidsgiver. Tilbakemeldingene vi har fått er at de fleste er positive og ønsker å være med videre, sier Noho-sjefen.

Cosmopolitan AS stod i 2018 oppført med 148 ansatte.

LES OGSÅ: Z har fått en makeover

FÅR NYE EIERE: Daglig leder Ida-Marthine Eker og tidligere barsjef Hanna Caroline Hilden (har nå sluttet). (ARKIVFOTO)
IKKE LENGER UTELIVSKONGE I DRAMMEN: Her fester Atle Kittelsen (t.v.) sammen med Usain Bolt og SIF-spillerne i fjor sommer. 
Karl-Henning Svendsen (bildet) er sjefen i Noho Norway. Han forteller at det var de som tok initiativet overfor Kittelsen med tanke på en overtagelse.
NATTKLUBB: Her fra dansegulvet i 2. etasje på Z under 18-årsgrense-arrangement tidligere i høst.
RENOVERT: Nattklubblokalene har blitt renovert og pusset opp jevnlig de siste årene, her fra en av barene i 2. etasje.
BYENS BESTE BELIGGENHET? Med tre etasjoner på øvre del av Bragernes Torg er det neppe noen som kan skilte med bedre fasiliteter i Drammen sentrum.
Powered by Labrador CMS