
Nå åpner Egon i Drammen - for andre gang
I år 2000 stengte Egon dørene på Torget Vest. Torsdag åpner de i børsenlokalene - med et fokus på Drammens historie.
DRAMMEN: Torsdag åpner Hallgeir Hjeltnes og teamet hans dørene til Egon restaurant i Drammen igjen etter at de la ned på Torget Vest i år 2000.
Denne gangen satser de på at godt opplært personale og den sentrale beliggenheten hjelper til med kundeflyten.
- Det er viktig å ha gode, erfarne og serviceinnstilte medarbeidere, og vi skal ha mange på vakt i innkjøringsperioden slik at førsteinntrykket av restauranten får positiv omtale i byen, sier Hjeltnes.
Lang fartstid i bransjen
Hjeltnes er utdannet kokk, og startet i Egon som ekstrahjelp i 2010. Han har vært i restaurantbransjen i 15 år, og har brukt de siste åtte årene på å jobbe seg opp i Egon.
- Jeg startet som ekstrahjelp, og endte opp som daglig leder av restauranten vår i Asker. Nå bor jeg på Åssiden i Drammen, og gleder meg til å åpne her i morgen.
Onsdag ettermiddag er alle kokker og servitører på plass i restauranten for en prøveåpning.
- I dag har vi besøk av samarbeidspartnere og senterkolleger. I går hadde vi et slags utdrikningslag for firmaene som har jobbet her. Vi spanderte mat og drakk de ut, som en takk for innsatsen og en feiring av at vi har tatt over restauranten.
Venter på uteservering
Egon har blitt lovet en mulighet for uteservering, men oppussingsprosjektet på torget ferdigstilles ikke før i oktober. Dette håper Hjeltnes å få fortgang i.
- Vi åpner uteserveringen så fort vi får klarsignal fra kommunen. Forhåpentligvis iløpet av sommeren, for eksempel til elvefestivalen.
Uteserveringen skal matche børsens ærverdige stil, og skal bygges i samarbeid med naboen, McDonalds.
- Vi vil at det skal se estetisk fint ut, og har derfor valgt å bygge sammen med naboene våre slik at uteserveringen glir pent over i hverandre.
77-åring bak roret
Egon får også en inngang fra Magasinet, og har tatt over lokalene til både Indiska, GameStop og Lace. Lokalene er derimot ugjenkjennelige.
- Indiska hadde gjemt både vinduer, takhøyde, stukkatur og rosetter, og snekkerne fortvilte da ledelsen bestemte seg for å grave frem og restaurere historien i lokalet.
Og det er 77 år gamle Aud Milly Halvorsen som er ansvarlig for at både historien og det visuelle blir ivaretatt.
- Aud er bestemoren til en av våre ansatte, og har i alle tider hatt ansvar for det visuelle i våre 41 restauranter. Det er denne dama som bestemmer hvordan lokalene skal se ut, hvor møblene skal stå, og hvor alle bilder og pyntegjenstander skal plasseres. Man kødder ikke med den dama der, for å si det sånn, sier Hjeltnes lattermildt.
Lokalene er preget av Drammens historie. På veggene ser vi store, gamle bilder av torget etter bybrannen og tømmerfløtingen på 1800-tallet, og i gangene henger det rekvisitter og bilder fra næringslivet i byen i gamledager.
Egons nye lokaler har virkelig dykket ned i minnene til de eldre i samfunnet, og et besøk hit kan sende mange tilbake i tid.
Noe for alle
Egon har laget et møterom med privat TV og anlegg for bedrifter som ønsker kurs, teambuilding eller en fest.
De har også laget et eget hjørne for de minste i familien - med sklier, leker og nettbrett.
Langs vinduene finner man skjermede båser for de som ønsker en bursdagsfeiring. De har også spesiallaget en avskjermet gang i en hule-liknende stil for par som er på date.
- Også har vi valgt å sentralisere menyen. Det innebærer at vi tar med den daglige pizzabuffeten til Drammen, avslutter Hjeltnes med en blink i øyet.
LES OGSÅ: Bølgen & Moi til Drammen med populært konsept



