NVE: Elva i ferd med å snu

Flomtoppen kan være nådd i Drammen. I såfall kulminerte Drammenselva på et betydelig lavere punkt enn skrekkscenarioet man la til grunn med 3,5 meter.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammenselva har holdt seg meg stor med høy vannføring over eller tett under 2.000 kubikkmeter i sekundet siden natt til tirsdag og frem til tirsdag ettermiddag.

Til tross for fjære har heller ikke vannstanden sunket under 3,16-3,17 meter. Men med ventet flo klokken 17.00 har den heller ikke steget som forventet, etter at vannstanden var på 3,24 meter tidlig i morgentimene.

Det kan bety at flomtoppen er nådd. I en fersk statusoppdatering tirsdag ettermiddag melder NVE at flommen «er i ferd med å snu i nedre del av Drammenselva».

- Vannføringen ved Mjøndalen passerte 2.000 m3/s i dag tidlig. Dette kan ha vært flomtoppen, og man forventer ikke en stor økning i vannføring utover dagen, sier Sjur Kolberg, flomvakt i NVE.

NVE skriver videre i oppdateringen tirsdag ettermiddag at «vannstanden vil variere gjennom døgnet med tidevannet. Høyvann ventes i ettermiddag. Ved Mjøndalen bru kan man nå en vannstand på opp mot maks 3,25 meter».

Det er altså en betydelig nedjustering fra det varslede flomnivået på 3,5 meter. 

Powered by Labrador CMS