Åpningen fant sted i det tidligere rådhuset i tidligere Nedre Eiker. BUA utlånssentral er nemlig flyttet fra Down Under.
Åpningen fant sted i det tidligere rådhuset i tidligere Nedre Eiker. BUA utlånssentral er nemlig flyttet fra Down Under.

Nyåpnet «BUA» i det gamle rådhuset i Mjøndalen

Publisert Sist oppdatert

MJØNDALEN: – Dette er en stor dag. Det er viktig å få ned kostnadene for folk og gi alle muligheten til å prøve ut ulike aktiviteter. Det er også viktig at vi har fått til et samarbeid med Nav og renovasjonsselskapet som får inn mye bra brukt utstyr til gjenbruk, sa Drammens rimelig ferske ordfører, Kjell Arne Hermansen.

Ble for mye – måtte flytte

BUA har eksistert i flere år i Mjøndalen og flyttet til Down Under da Nedre Eiker ble en del av Drammen i 2020. Men det skulle fort vise seg at denne utlånsaktiviteten gikk utover alt det andre som skjedde i ungdomshuset.

På det meste hadde de vel 700 kunder som skulle ha utstyr og med skoler som krevde mye jobb med utlån til elever, ble det for mye for staben på Down Under. De var derfor veldig takknemlige for at BUA igjen kunne åpne dørene igjen i det gamle rådhuset – nå Knutepunkt Mjøndalen, skriver Eikernytt.no.

Annette Stenseng, som er avdelingsleder for innbyggertorget i Mjøndalen, berømmet Jonas Bertelsen Apeland og Line Gjelseth for innsatsen med å få alt på plass i de nye lokalene. Akkurat nå er det mest utstyr tilknyttet vinteraktiviteter og idrett, men etter hvert skal det komme mer utstyr for helårsaktiviteter.

BUA finnes som kjent over hele landet og for å låne utstyr i den nye avdelingen i Mjøndalen, må du laste ned en app på telefonen eller registrere deg som bruker på nettet. Da kan du i prinsippet låne utstyr over hele landet, men det blir hovedsakelig folk fra området som vil benytte seg av dette tilbudet, skal vi tro avdelingslederen rett.

Drammen kommune har fra før en BUA i Svelvik og har også et samarbeid med «Skattekammeret» i Drammen som Kirkens Bymisjon driver.

Line Gjelseth og Jonas Bertelsen Apeland blir kalt «Kongeparet av BUA» og de fikk en ekstra takk for innsatsen med å få alt på plass til åpningen.
Line Gjelseth og Jonas Bertelsen Apeland blir kalt «Kongeparet av BUA» og de fikk en ekstra takk for innsatsen med å få alt på plass til åpningen.

Nytt og flott

Utstyret som nå er på plass i Mjøndalen, er både nytt og topp moderne.

– Det er viktig for ungdommene som skal bruke dette at det er moderne og ser bra ut, men også det faktum at det er en miljøvennlig løsning. Gjenbruk og flerbruk gjennom en slik låneordning er populært blant ungdommen, sier Annette.

Det er nesten en halv million kroner i utstyr som er på plass i BUA så langt, men det skal altså bli mer. Dette er mulig takket være kommunale tilskudd, statlige bidrag og gaver fra ulike stiftelser. Blant annet bevilget kommunen 400.000 kroner i sommer til dette prosjektet.

Det har også blitt mulig å ansette en mann på deltid for å holde tilbudet åpent et par kvelder i uka. I tillegg håper ledelsen at flere frivillige organisasjoner kan bistå – eksempelvis til sliping av skøyter. Og nettopp her burde Mjøndalen og gamle Nedre Eiker ha nok av kompetanse.

BUA i Mjøndalen er åpen tirsdag til fredag fra 12.00 og utover dagen med noe variasjon i hvor lenge. Og den finnes altså i det tidligere rådhuset.

Det er mest vintersportsutstyr i BUA nå som her med et helt rom for alpinski.
Det er mest vintersportsutstyr i BUA nå som her med et helt rom for alpinski.
Powered by Labrador CMS