Knut Kvale (66) overleverer ordførerkjedet og klubba til nyvalgt ordfører Adrian Tollefsen (36). Det skjedde med en «klump i magen» - trolig for begge.
Knut Kvale (66) overleverer ordførerkjedet og klubba til nyvalgt ordfører Adrian Tollefsen (36). Det skjedde med en «klump i magen» - trolig for begge.

Overleverte ordførerkjedet med en klump i magen

Ordfører Knut Kvale innrømmet at han hadde en skikkelig klump i magen da han overleverte ordførerkjedet og klubba til Adrian Tollefsen under dagens kommunestyre. Det til tross for at han selv ikke ønsket en ny periode. I dag var det også valg på formannskap og utvalg.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Mens ordfører gjennom fire år ble takket av med blomster og tale, kunne Adrian Tollefsen (H) bekle stolen og rollen som ny ordfører i Øvre Eiker, skriver Eikernytt.no.

– Jeg går inn i jobben med stor ærbødighet og er takknemlig for å bli enstemmig valgt. Jeg er opptatt av at jeg nå skal være ordfører for alle innbyggere. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben som skal gjøres, ikke minst med å få på plass budsjettet, sa den nyvalgte ordføreren.

Og mens blomstene kom fra flere hold, takket Tollefsen for den innstasen Knut Kvale hadde lagt ned de siste fire årene og lovet å være en ordfører for hele kommunen – uavhengig av partifarge. Han utelukket heller ikke at han ville benytte seg av tilbudet fra Knut Kvale om å konsultere ham på saker som ennå ikke var ferdig behandlet fra hans side.

På sin facebookprofil skriver den avtroppende ordføreren følgende onsdag kveld:

For min del har det vært en spennende tid fram til denne begivenheten i kveld – og det er med ærbødighet og forsiktighet jeg nå tar i vei som ordfører for Øvre Eiker. Jeg vil være en ordfører for alle – og jeg skal gjøre mitt aller beste.

Jeg sier tusen takk til velgerne – og til kommunestyret – som har valgt meg, og føler meg veldig privilegert som får lov til å lede en så flott kommune med så mye fine folk – sammen med hele kommunestyret i Øvre Eiker. Tusen takk for tilliten alle sammen.

Valg til formannskap og utvalg

I motsetning til mange andre kommuner, er partiene blitt enige på forhånd om de ulike posisjonene før de kommer så langt som til konstituerende kommunestyremøte.

Her har alle partiene fått sine folk med i ulike komiteer og utvalg og det var ikke ett eneste motforslag og alle vedtak var enstemmige. I andre kommuner ville dette nok bli sett på som kjedelig. Men det er slik det pleier å gjøres i Øvre Eiker.

Her er alle valgene:

Ordfører Adrian Tollefsen (H)
Varaordfører Trond Bermingrud (FrP)

Formannskapet for 2023 til 2027 består av Høyre, FrP, KrF, V, SP, AP og SV:

1. Adrian Tollefsen (H) – Leder
2. Marianne Werp (H)
3. Hans Kristian Sveaas (H)
4. Trond Bermingrud (FrP) – Nestleder
5. Julie Vaage (V)
6. Kjell Erland Grønbeck
7. Kim Mogen Myhre (SP)
8. Tine Adelsten (SP)
9. Lasse Haugen (AP)
10. Anita Hardangen (AP)
11. Kaja Elena Klunderud (SV)

Stående applaus etter valget av ny ordfører i Øvre Eiker.
Stående applaus etter valget av ny ordfører i Øvre Eiker.
Powered by Labrador CMS