PÅ VEIEN: Frp-leder Sylvi Listhaug frir til velgerne på fire hjul i sommer.
PÅ VEIEN: Frp-leder Sylvi Listhaug frir til velgerne på fire hjul i sommer.

Listhaug startet valgkamp-turnéen i Drammen

Med Frp-tapetsert bobil rullet Sylvi inn på Bragernes torg for å by på vafler og en prat med drammenserne i sommersola.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Etter avreise fra Oslo var Drammen og Lier første stopp for Frp-leder Sylvi Listhaug på en åtte dager lang bobil-utflukt. Med både mann, barn og rådgivere på slep skal det kombineres valgkamp og familieliv.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">MØTTE DRAMMENSERNE:</span> Flere tok kontakt med Sylvi og ville både gi ros og høre om partiets standpunkter.</span>
MØTTE DRAMMENSERNE: Flere tok kontakt med Sylvi og ville både gi ros og høre om partiets standpunkter.


- For dem blir det mest ferie, for meg mest jobb. Men det er veldig koselig å få sett hverandre, forteller en kampklar Listhaug til DRM24.

Ferden videre mot klatring på meningsmålingene går via Tønsberg før det blir overnatting på campingplass i Stavern.

- Vi kommer til å bruke denne bobilen gjennom hele valgkampen. Det er en fin måte å treffe mye folk man får snakket med. Og ikke minst er det naturligvis en rullende reklameplakat, sier Listhaug.

Lokale kampsaker

Med seg i Drammen hadde hun foruten Lavrans Kierulf og flere andre lokalpolitikere, Buskeruds 1. kandidat til Stortinget, Morten Wold.

Mens Frp i Lier var opptatt av å flagge sin støtte til Viker-alterativet i E134-E18-forbindelsen, var det ungdomskriminalitet som stod på agendaen i Drammen.Fremskrittspartiet ønsker en lavere kriminell lavalder og strengere straffer for unge kriminelle gjengangere, et fenomen som har blitt en belastning for Drammen de siste årene.

- Vi vil sette den kriminelle lavalderen til 14 år. Selv om du er ung kan du utgjøre en stor fare for andre, og det er samfunnets oppgave å forebygge. Vi ser utviklingen i Sverige, og vi må passe på i Norge for det går i gal retning her også, sier Listhaug.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">VIL GI STRAFFER SOM SVIR: </span>- Vi må slå hardt ned på ungdomskriminalitet, sier Sylvi Listhaug, her med partikollegaene Lavrans Kierulf og Morten Wold.</span>
VIL GI STRAFFER SOM SVIR: - Vi må slå hardt ned på ungdomskriminalitet, sier Sylvi Listhaug, her med partikollegaene Lavrans Kierulf og Morten Wold.

Vil gi firedobbel straff

Frp foreslår blant annet å gi dobbel straff for kriminelle i enkelte belastede områder, i tillegg til dobbel straff også for gjengmedlemmer. Til sammen firedobbel straff for «verstingene», som et avskrekkende middel.

- Det blir råere og alvorligere kriminalitet blant langt yngre, og da kan vi ikke bare stå der og ha det det samme systemet som i dag. Vi kan ikke ta i unge som begår gjengvoldtekt med silkehansker og gi dem samfunnsstraff. Det må ordentlige straffer til for alvorlige forbrytelser, sier Listhaug.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">VALGKAMPEN ER I GANG:</span> Sylvi Listhaug ankom Drammen få dager etter statsminister Erna Solberg, som mandag var på skolebesøk i Elvebyen.</span>
VALGKAMPEN ER I GANG: Sylvi Listhaug ankom Drammen få dager etter statsminister Erna Solberg, som mandag var på skolebesøk i Elvebyen.
Powered by Labrador CMS