Kan Mads Hilden reise kjærringa når han tar over roret fra Lina Strandbråten som ny gruppeleder?

Arbeiderpartiet på ørkenvandring i Drammen

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Drammen Arbeiderparti feirer i disse dager sitt 125-års jubileum. Dessverre er det et kommuneparti på ørkenvandring vi opplever. Aldri har vel Drammen opplevd et så tafatt Arbeiderparti som vi nå er vitne til. Den tidligere ørnen og styringspartiet er nesten blitt til en spurv i drammenspolitikken.

Partiet, som fortsatt er størst i antall representanter av opposisjonspartiene i Drammen kommunestyre, har i sitt 125 år likevel gitt fra seg rollen som det førende opposisjonspartiet. Få initiativ, liten synlighet og ingen profilerte innflytelsesrike politikere, hverken lokalt eller sentralt, gjør at partiet sliter.

Etter fire kaotiske år med Monica Myrvold Berg i ordførerstolen ved hjelp av et mildt sagt uregjerlig flertall, ble det selvfølgelig nederlag for Arbeiderpartiet ved kommunevalget i fjor høst.

Med alt det kaoset som rådet i politikken i Drammen i perioden 2019-2023, var det mange som ventet på at partiet igjen skulle finne seg selv i en ny kommunestyreperiode med en ny kommunestyregruppe og nye ledelse.. Så langt har imidlertid ingen ting skjedd.

I den grad det foregår noen reell politisk debatt i det offentlige rom i Drammen, er partiet nærmest usynlig. I Formannskapet og i Kommunestyret lar Arbeiderpartiet sine små opposisjonskamerater, gjerne gjennom omkamper, få være møteplagere og ordgytere uten alt for mye politisk innhold. Det går mest i å raljere med sine politiske motstandere.

Med den meget vanskelige økonomiske situasjonen Drammen kommune nå er i skulle en tro at et tidligere ansvarlig styringsparti, som Arbeiderpartiet er, ville forsøke å forene i stedet for å polarisere. At dagens Arbeiderparti i Drammen, ved sin tafatthet, kan mene at de får særlig stor innflytelse over utviklingen i kommunen ved å opptre, som de har gjort til nå i denne kommunestyreperioden, er som å tro på julenissen.

Det blir interessant å se om Mads Hilden er den rette personen til igjen å gjøre Arbeiderpartiet i Drammen til en ansvarlig politisk kraft

Lina Strandbråten har vært gruppeleder for Arbeiderpartiet etter valget i fjor høst. Hun blir betegnet som en dyktig lokalpolitiker. Hun er saklig og har stor respekt hos flertallspartiene i kommunestyret. Strandbråten har likevel ikke klart å markere Arbeiderpartiet som den ledende kraft på opposisjonssiden. Kanskje har hun vært altfor snill med sine opposisjonskamerater. Særlig gjelder det i forholdet til Senterpartiets Simon Nordanger og Venstres Herman Ekle Lund.

Når Lina Strandbråten nå skal ut i svangerskapspermisjon, overtar Mads Hilden rollen som Arbeiderpartiets gruppeleder i kommunestyret.

Ved valget i fjor utkonkurrerte Mads Hilden daværende leder i Hovedutvalget for helse og sosialsaker, Eivind Knutsen, om annenplassen på Arbeiderpartiets kommunevalgliste i Drammen. Det ble derfor stilt store forventninger til Hilden.

Stor var imidlertid forundringen når Hilden, like etter nominasjonen, valgte å prioritere sin militære jobb fremfor det å være med i valgkampen for å forsøke å sikre et nytt flertall for Arbeiderpartiet. Hilden har heller ikke i månedene etter valget gjort seg særlig gjeldende i drammenspolitikken.

Det blir derfor interessant å se om Mads Hilden er den rette personen til igjen å gjøre Arbeiderpartiet i Drammen til en ansvarlig politisk kraft, som vil gjøre Drammen kommune til et trygt og godt sted både å bo, leve og arbeide.

Vi venter i spenning!

Powered by Labrador CMS