Bijan stilte som «listefyll» – føyk inn på 5. plass for Ap

Bijan Gharahkhani vil sitte fire år til i kommunestyret etter ha gått fra 29. til 5. plass på APs liste.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: – Det er en stor tillitserklæring og jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt nok en gang. Jeg har fått mange tilbakemeldinger i løpet av dagen – spesielt fra mange innvandrere som ser at det er en mulighet også for våre nye landsmenn å bli tatt med i det politiske Norge, sier Bijan Gharahkhani til Eikernytt.

Han har sittet i fem perioder og er den med flest år sammenhengende «på baken» i kommunestyret. Når han nå tar fatt på en sjette periode i en alder av snart 65 år, så sier han at dette blir den siste.

Bijan har også sittet like lenge som leder av Buskerud Innvandrerråd og vært med i en rekke råd og utvalg både lokalt, men ikke minst jobbet med saker som nettopp her med innvandring å gjøre.

Tillitserklæring

For Bijan er årets valg en skikkelig tillitserklæring som han setter stor pris på. Han hadde som sagt tenkt å gi seg, men både partikamerater i Arbeiderpartiet og ikke minst folk i andre partier, ba ham stille nok en gang.

84 personstemmer og ni slengere fra andre lister gjorde at han gikk fra en 29. plass på APs liste til en femte plass og derved inn som fast medlem av kommunestyret de fire neste årene.

Bijan selv og mange med ham ser på hans politiske virke som en brobygger. Ikke minst gjelder det mellom nordmenn og våre nye landsmenn, men også internt. Han er kjent for å stå på meningene sine, men når diskusjonen er over og vedtak fattet, er det full aksept for det som er bestemt.

– Det gjelder å finne de beste løsningene i alle saker og debattene kan ofte være tøffe, men vi finner som regel sammen og får til bra løsninger for innbyggerne våre, sier han.

Powered by Labrador CMS