Frp tar opp skolebønn-saken i Stortinget

Adresserer kunnskapsminister Tonje Brenna i spørretimen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO: - Vil statsråden gi sin støtte til rektoren på Drammen videregående skole som minnet elevene på at det ikke er greit å forlate undervisningen for å be, men at det må skje i friminutter og/eller før/etter skoletid, spør innvandringspolitisk talsmann, Erlend Wiborg.

Fremskrittspartiet ved gruppeleder i Viken Frp og medlem av komiteen for oppvekst og utdanning i kommunestyret i Drammen, Lavrans Kierulf, kom med kraftig kritikk av beskyldninger om diskriminering og rasisme i kjølvannet av saken mandag.

Nå følger altså partiet opp på nasjonalt plan.

- Viktig at kunnskapsministeren gir støtte

- Fremskrittspartiet har vært klare i sin støtte til rektoren og det bør være en selvfølge at elever følger undervisningen på skolen, så får de som ønsker å be gjøre dette på sin fritid. Dette på samme måte som det er for arbeidstakere. Det at rektoren ble hetset og kritisert for å påpeke dette gjør det ekstra viktig at kunnskapsministeren i likhet med FrP gir full støtte til rektoren, påpeker Wiborg.

SV: - Vil tro statsråden har bedre ting å bruke tida på

Tony Burner, professor ved USN i Drammen, og kommunestyrerepresentant for SV, synes det er pussig at representanten tar en sak som er løst på skolenivå opp til statsråden.

- Jeg vil tro statsråden har bedre ting å bruke tida på enn å gå inn og blande seg i slike ting. Det finnes heller ikke eksempel på «hets» av rektoren. Dette er en alvorlig anklage av FrP mot elevene, uttaler Burner overfor DRM24.

Han mener FrP slår inn åpne dører når de skriver at elevene bør følge undervisning.

- Så har skolene sanksjoner mot de som ikke gjør det. For rektor, FrP og andre bør det være revnende likegyldig om en elev går på do, drikker vann eller ber i de såkalte «benstrekk»-minuttene. Det oppfatter jeg har vært poenget når elevene har uttalt seg til mediene. Jeg opplever at FrP har sørga for at saken har kommet helt ut av proporsjoner. Ikke overraskende dessverre, men det er trist.

Powered by Labrador CMS