MENINGER: Herman Ekle Lund, Rune Fortun, Camilla Ulsund (Drammen Venstre)

Ha litt tillit til utelivet: Dette kommer til å gå helt fint!

MENINGER: 17. juni vedtok kommunestyret i Drammen en historisk liberalisering av kommunens skjenkepolitikk.

For første gang i kommunens historie kan nå alle utesteder innenfor det vi har definert som sentrumssonen i Drammen, Mjøndalen og Svelvik både ha åpen uteservering til 03:30 og spille musikk utendørs like lenge!

Den mye diskuterte skjenkesaken, som har pågått hele våren, ville opprinnelig diskriminere utesteder på om de lå i “indre” eller “ytre sentrum”. Dette fikk mye kritikk av bransjen for å være konkurransevridende og urettferdig, og vi i Venstre har derfor engasjert oss kraftig for å fjerne denne oppdelingen.

Dette fant vi heldigvis rask enighet om med vår nye, utradisjonelle samarbeidsallianse FRP/AP, som etter hvert ble utvidet med MDG, INP og uavhengig.

Deretter ville vi finne ut: Hvor mye lenger kan vi bli enige om å myke opp skjenkereglene?

Drammen har nemlig en lang og stolt historie som en kommune for skjenking og seriøst uteliv. Vi vet at når serveringsnæringen i Drammen gis frie rammer, med tydelige forventninger, så leverer de på en ansvarlig måte. Derfor hadde vi ingen reservasjoner mot å nå vedta tidenes oppmykning av reglementet for uteservering og utendørs musikk.

Noen partier forsøkte i kommunestyret nemlig å skremme oss bort fra vårt standpunkt med at vi kommer til å ødelegge helsa for “halve” sentrum.

Til dette hadde vi en ting å si: Ha litt tillit til næringslivet! Et utested med vett og forstand i behold forstår nemlig at de må spille på lag med sitt nabolag, og finne en praksis av dette regelverket som hele nærmiljøet kan leve med. Ingen serveringssteder vil ønske å leve under en konstant klagestorm og dårlig stemning.

Noen vil derfor helt sikkert tøye tidene for uteservering og musikk litt lenger enn i dag, mens andre ikke vil gjøre endringer. Svært få vil pushe grensene helt til 03:30, og da sjeldent.

Denne tilliten valgte heldigvis flertallet å ha, og det historiske reglementet er derfor nå vedtatt.

Vi inviterer nå skeptikerne til å bli med på en uteservering i Drammen sommer, slappe av med et glass alkoholfritt eller alkoholholdig drikke, og oppleve at dette kommer til å gå helt fint.

Skål for utelivet i Drammen!

Powered by Labrador CMS