MENINGER: Ståle Sørensen
Folk i Drammen

Nå holder det!

MENINGER: Når man taper fotballkampen fordi man ikke kan drible så går man inn i garderoben og pisser på motspillerens gymtøy.

Slik funker det åpenbart i drammenspolitikken. Gjennom fire år har enkelte kommunestyrerepresentanter jobbet iherdig med å motarbeide absolutt alt politisk arbeid initiert av undertegnede. Samt i flere runder kjørt kampanjer i media bygget på det jeg opplever som ren personsjikane samt skittkasting uten reelt politisk innhold.

Ringerunder med svertekampanjer, forsøk på å hindre min demokratiske rett i å stille liste, baksnakking, løse påstander om varslingssaker, styrte lekkasjer til media samt et utrivelig forsøk på å underminere min rolle som varaordfører fullstendig.

Det toppet seg under pandemien, men det er noe som har vært der hele denne perioden. De som står bak er ledende representanter for særlig MDG, Venstre og Senterpartiet.

Sistemann ut i denne sammenhengen er Simon Nordanger (Senterpartiet) som i DT fremmer et innlegg med en rekke graverende påstander langt under beltestedet.

Folk i Drammen har drevet en valgkamp basert på egen politikk og egne politiske forslag. Vårt hovedmål har vært brede forlik og slutt på spill, tull og fanteri i kommunestyret.

Vi har fått gode skussmål og terningkast fem i alle debatter vi er invitert i, som dessverre er for få.

For å synliggjøre egen politikk er det allikevel viktig å også beskrive hvorfor denne veien vi står for er riktig. Å beskrive dagens politiske klima som populistisk er ingen overdrivelse.

Det er total berøringsangst på hvordan regninger skal betales. Å love gull og grønne skoger uten å ha inndekning for det er selve definisjonen på populisme. Å late som problemer ikke er der og å snakke det bort, like så.

Folk i Drammen er så langt fra populisme som det er mulig å komme. Vi vil stå for ansvarlig styring, brede forlik, samarbeid over blokkene og fokus på konkrete løsninger og ikke ideologi. Vi mener det er dette Drammen trenger nå.

Undertegnede var i DRM24 med nyheten om at Folk i Drammen driver valgkamp for null kroner. Jeg sa at dette er sunt og at det er for mye penger og karrierejag i politikken -også i Drammen. Det står jeg for. Alt dette er politiske uttalelser som kan svares ut politisk.

Disse to uttalelsene, populisme og påstand om at det er for mye penger i politikken samt en vits Nordanger misforsto er bakgrunnen han selv bruker når han går til det skritt å fremme falske påstander om at jeg kuppet til meg varaordførerjobben i 2019

Det er nesten ikke mulig å falle til lavere nivå
, selv ikke i Drammen. Det vil si, kanskje forbigått av Ekle Lund sine udemokratiske ringerunder tidligere i år for å få folk til å ikke stå på lista vår.

Jeg er selv dratt så godt ned i gjørma av de nevnte personers lysskye aktiviteter gjennom fire år at jeg har lite å tape

Dersom Nordanger har vært vitne til dette politiske kuppet, hvorfor har han ikke nevnt det for noen i løpet av fire år? Ikke til ordfører, ikke til Ap som største parti og ikke til den han mener det gjelder. Tvert imot velger han å blåse det i media uka før valget.

Det er lite troverdig og ligner mer personvendetta enn politikk.

Nordanger har sammen med
enkeltrepresentanter for MDG og Venstre bidratt til å ta en rekke oppgaver fra varaordfører gjennom disse fire årene. I hans innlegg presterer han å angripe varaordfører fordi jeg ikke har oppgaver nok.

Dette er klassiske utfrysningsmetoder
. Først sabotere folks jobb, deretter angripe de fordi de ikke får gjort sin jobb. Dette minner mer om uthenging enn politikk

Nordanger setter med sitt innlegg
alle fem partier som var med å skrive samarbeidsavtalen i vanry få dager før valget.

Hva ønsker han
å oppnå med dette?

Nordanger selv sier han uttaler seg
i frustrasjon over Folk i Drammen sine påstander om populisme samt karrierejag i politikken. Da får vi ta han på ordet.

Trenger vi politikere som er villig
til å dra fire samarbeidspartnere ned i gjørma få dager før valget bare fordi man er frustrert på politiske innspill og åpenbart ikke i stand til å drible på den politiske banehalvdelen? Mitt svar er nei.

Det viser en politisk analfabetisme
og et hybris som er farlig og som kan undergrave politiske avgjørelser dersom dette foregår i andre og viktigere saker. Noe vi også har sett mye av i denne perioden. Egne frustrasjoner og politiske markeringer veier åpenbart tyngre enn politiske gjennomslag.

Jeg er vel selv dratt så godt ned i gjørma
av de nevnte personers lysskye aktiviteter gjennom fire år at jeg har lite å tape.

Det eneste jeg har igjen er evnen
til å ta til motmæle samt et genuint ønske om at det igjen skal bli mulig å diskutere politikk i Drammen uten at noen pisser på gymtøyet mitt.


Av
Ståle Sørensen
Folk i Drammen

Powered by Labrador CMS