MENINGER: Magne Djuvik
Leder, Konservativt Drammen

Sirkus Drammen

MENINGER: Etter kommunestyret sitt vedtak i flyktningesaken har det vært mye støy og mye sirkus i drammenspolitikken.

Etter kommunestyrevalget i fjor inngikk H, Frp, Krf og Pp en samarbeidsavtale. Det var en avtale om hvilken politikk de fire skal føre i denne perioden. Det var og en avtale om fordeling av verv.

Som tidligere år kom staten (IMDI) også i år med spørsmål om hvor mange flyktninger Drammen ønsker å ta imot. Kommunestyret vedtok å si ja til 125 og at flyktninger fra nærområdet skal prioriteres. I praksis vil det si flyktninger fra et krigsherjet Ukraina.

At et slikt forslag fører til debatt fra kommunestyret sin talerstol er naturlig. Det som er spesielt er to ting.

Sp sin gruppeleder politianmelder sin egen kommune. Det er i beste fall et desperat forsøk på å få oppmerksomhet rundt et parti som styrer mot avgrunnen. At parti i opposisjon har et større spillerom enn parti i posisjon er greit, men dette er langt over streken. Velgerne vil nok straffe en slik oppførsel.

Krf sin gruppeleder går ut i media og seier at hun er mot vedtaket men stemmer likevel for. For å krydre budskapet kommer det noen krokodilletårer fra henne.

Det er elementært at når du skriver under en samarbeidsavtale så står du for den. Ikke bare stemmer du for den, men du forsvarer den utad og internt. At Drammen Krf, uker etter valget oppfører seg slik er ikke til å tro. Forventer partiet at noen har tillit til dem etter et slikt sirkus?

Oppe i det hele er det bra at både Ordfører og varaordfører ikke kaster seg på dette sirkuset men forholder seg til samarbeidsavtalen.

Fra Konservativt sin side skulle vi ønske at partiene brukte tiden på å løse viktige saker for kommunens innbyggere. La meg nevne to saker:

  • Få orden på Kommunens økonomi
  • Sørge for flere sykehjemsplasser til en aldrende befolkning

Av
Magne Djuvik
Leder, Konservativt Drammen.

Powered by Labrador CMS