Skal være enige om 125 flyktninger

Frp skal ha akseptert å holde tallet uendret etter at de varslet kraftig reduksjon som følge av statsforvalterens oppheving av punktet om ukrainere.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser Jon Helgheim via sin Facebookprofil mandag kveld, dagen før saken skal behandles på nytt i kommunestyret tirsdag

Dermed er det ventet at det opprinnelige vedtaket om at Drammen skal bosette 125 flyktninger, men uten punktet om at man ønsker en prioritering av ukrainere, blir vedtatt.

Helgheim har vært Frp's spydspiss i forhandlingene med de øvrige flertallspartiene i Drammen, og frontet saken utad. Ifølge Helgheim er det nå, til tross for tidligere uttalelser om å redusere antallet som følge av statsforvalterens vedtak, lite hensiktsmessig å gjennomføre dette.

-  Drammen kommune har et vedtak på å bosette 125 flyktninger i 2024 og allerede nå er over halvparten bosatt. Å redusere dette nå vil koste mye penger, vedtaket for i år blir derfor stående, uttaler Helgheim.

Varsler full stopp

Han varsler imidlertid at Frps krav neste år vil være null flyktninger.

- Siden Staten ikke tillater Drammen å bosette de flyktningene vi mener vi kan bosette, så mener FrP at vi må slutte å bosette flyktninger. Neste år kommer derfor FrP til å kreve null flyktninger, og det forventer vi å få flertall for, uttaler Helgheim.

Han viser til de samme argumentene som har vært fremført under debatten de siste månedene.

- Drammen har i mange år tatt imot flere flyktninger enn vi klarer å integrere og vi har nå store integreringsproblemer. En feilslått nasjonal bosettingspolitikk fører også til at det flytter langt flere flyktninger hit fra andre kommuner, enn vi selv velger å bosette. Nå må vi konsentrere oss om de innbyggerne vi allerede har, og forhindre at alle innbyggerne får et dårligere tilbud som følge av en hodeløs innvandringspolitikk, uttaler Helgheim.

DRM24.no kommer tilbake med mer fra kommunestyremøtet.

Powered by Labrador CMS