OVERRASKET: - Politikk er et yrke hvor ikke nødvendigvis innsats står i relasjon til gevinst. Slik er det og det er bare å ta til etterretning, uttaler Ståle Sørensen til DRM24, her i fylkestinget ved en tidligere anledning.
OVERRASKET: - Politikk er et yrke hvor ikke nødvendigvis innsats står i relasjon til gevinst. Slik er det og det er bare å ta til etterretning, uttaler Ståle Sørensen til DRM24, her i fylkestinget ved en tidligere anledning.

Sørensen vraket til fylkestinget - Ringerike topper Buskerud-lista

Ståle Sørensen (Ap) var klar for å fortsette i fylkespolitikken etter å ha trukket seg fra lokalpolitikken i Drammen etter mye turbulens. Men Arbeiderpartiet fant ikke plass til den største profilen blant 32 nominerte kandidater.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/BUSKERUD: Mons-Ivar Mjelde fra Ringerike er innstilt som 1. kandidat, mens kommunestyrerepresentant i Drammen, Tonje Enersen, figurerer på 2. plass. Bjørn Tore Ødegarden fra Kongsberg er på 3. plass, mens av andre kjente navn fra Drammen finner vi kommunestyrerepresentant Gard Hofsvang på en 25. plass.

Varaordføreren og en av de mest toneangivende politikerne i Drammen de to siste periodene, både i fylkestinget og lokalpolitikken, Ståle Sørensen, er imidlertid ikke med på lista - etter å ha signalisert at dette var noe han ønsket å fortsette med. Han forteller til DRM24 at vrakingen var uventet.

- Det var det for meg og de fleste jeg har snakket med. Politikk er et yrke hvor ikke nødvendigvis innsats står i relasjon til gevinst. Slik er det og det er bare å ta til etterretning. Jeg er veldig stolt av den jobben jeg har gjort først for MDG og så Ap, uttaler Sørensen i en kommentar til DRM24.

Han holder imidlertid fortsatt døren fortsatt på gløtt:

- Dette er også forslag til en liste ikke endelig liste. Hva resultatet blir er det opp til partiet å bestemme. Det er heller ikke uvanlig at det kommer endringer, sier Sørensen.

Han understreker at han uansett fortsetter for Ap i fylkestinget ut inneværende periode. Og om han for første gang på mange år skulle befinne seg helt utenfor politikken, blir han imidlertid ikke arbeidsledig av den grunn.

- Jeg har mer enn nok å holde på med så det blir fint å kunne konsentrere meg om mitt yrke som kunstner samt det nyetablerte elbåtselskapet, sier Sørensen.

Gharahkhani: «En god balanse»

Leder av nominasjonskomiteen, stortingspresident Masud Gharahkhani, uttaler at de nominerte kandidatene «ivaretar en god balanse vedrørende kjønn, alder, geografi og bakgrunn».

Nominasjonskomiteen uttaler videre at de «har gjennomført mange møter og intervjuet alle aktuelle toppkandidater». Sørensen var ikke blant dem.

- De har ikke snakket med meg under prosessen så de vet hverken hvordan jeg tenker og jeg har heller ikke fått noen forklaring, sier Sørensen.

Ifølge Gharahkhani var listeforslaget fra nominasjonskomiteen enstemmig.

- Vi er trygge på at dette listeforslaget vil være et dyktig team som kan gjøre en god jobb for oss i fylkestinget. Nå er det opp til AUF og kommunepartiene å komme med endringsforslag innen 1. november, sier Gharahkhani.

Slik ser hele lista ut:Toppkandidat Mons-Ivar Mjelde fra Ringerike uttaler følgende i en pressemelding fra Buskerud Ap:

- Jeg takker ydmykt for tilliten som er vist meg fra komiteen. Så er det opp til medlemmene i Buskerud Arbeiderparti å velge både fylkesordførerkandidat og fylkestingsliste og den prosessen har jeg stor respekt for. Å få være med på å etablere og drive nye Buskerud fylkeskommune er uansett en oppgave jeg er veldig motivert til å ta fatt på, sammen med et godt lag, på et partiprogram som fokuserer på å både videreføre og videreutvikle gode tjenester til innbyggerne i Buskerud.

Lista vedtas endelig på Buskerud Arbeiderpartis nominasjonsmøte 10 desember.

TOPPKANDIDAT: Mons Ivar Mjelde fra Ringerike.
TOPPKANDIDAT: Mons Ivar Mjelde fra Ringerike.
Powered by Labrador CMS