PRESTISJENEDERLAG: En av Ap's og Eivind Knudsens store fanesaker for den inneværende kommunestyreperioden var nytt sykehjem i Krokstadelva, som opposisjonen nå har satt en stopper for.

Tapte kampen om nytt sykehjem:
- Gir innbyggerne tidenes ørefik

Kommunestyret satte ned foten da saken skulle avgjøres mandag kveld. Dermed gikk Arbeiderpartiet på et sviende nederlag, men legger skylda på de øvrige partiene.

Publisert Sist oppdatert

KROKSTADELVA: Et av kommunens viktigste fremtidsprosjekter falt med stemmene til Høyre, flertallet av Frp, Krf, SP, V og NTB (30 mot 27), etter at SP og V brøt samarbeidet med posisjonen forrige uke. Arbeiderpartiet har sammen med MDG stått på sitt i saken.

- Nær sagt samtlige partier i kommunestyret har vært tydelig på at sykehjemmet skal bygges, og har gått til valg på det. FRP, SP og Høyre har servert sine velgere i gamle Nedre Eiker spesielt, men egentlig alle innbyggerne i Drammen tidenes ørefik, uttaler Eivind Knudsen, leder av hovedutvalg for helse, sosial og omsorg for Ap i kommunestyret, i en pressemelding.

Uviss skjebne

Den økonomiske hengemyra kommunen befinner seg i ble utslagsgivende for snuoperasjonen fra flere partier, hvor flertallet har snudd bare siden formannskapsmøtet forrige uke.

Foreløpig er det ingen som kan svare på hvor lenge utsettelsen skulle vare, og hvordan man vil dekke opp det økende behovet for fremtidige sykehjemsplasser.

- Dette er å holde innbyggerne som forholdt seg til løftene om satsinger ved kommunesammenslåing for narr og et løftebrudd mot alt det som har ligget til grunn for bygginga av den nye kommunen, uttaler Knudsen videre.

- Det er rom for å bygge sykehjemmet nå, og det er et politisk valg av Venstre, Høyre, Krf, FRP, SP og Ntb å utsette dette. Hvor lenge vet ingen, uttaler Knudsen.

VELTET LASSET: Gro Nyhus og Senterpartiet brøt med Ap og vraket samtidig sykehjemsavtalen.

- Vil mangle plasser

Ap påpeker at behovet for heldøgnsomsorg er økende, men skyter fart fra 2025/26, et behov det nye sykehjemmet skulle møte.

En utsettelse vil gjøre at kommunen mangler 100 sykehjemsplasser fra 1. januar 2026, mener Ap.

- Vi vil i inngangen av 2026 være 100 plasser i manko, og da må vi kjøpe disse plassene privat. Da snakker vi summer i flere hundre millioners klassen – man skulle jo nesten tro at det målet til Høyre. Å putte enda flere av våre skattepenger inn i lomma på private aktører, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Lina Strandbråten.

Vedtaket vil skape stor usikkerhet, men Eivind Knudsen.

- Dette vitner om en hei og hopp-tilnærming fra de nevnte partiene, sier Knudsen.

Powered by Labrador CMS