GIR SEG I POLITIKKEN: Arve Vannebo forlater drammmenspolitikken med et brak. Han angrer ikke på utspillet.

Vannebo om bom-reaksjoene: - Aldri fått så mange støttemeldinger

Arve Vannebo forteller at han er bombardert med meldinger og støtteerklæringer fra både Ap-folk og andre partier etter at han tok bladet fra munnen og talte partiets fanesak midt imot med halvannen uke igjen til valget.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Etter Vannebo's debattinnlegg fredag hvor han tar til orde for bompenger i Drammen, og ifølge mange vil bidra til å så tvil om hvor Arbeiderpartiet egentlig står i spørsmålet om bomring, har telefonen knapt stått stille, forteller Vannebo til DRM24 fredag ettermiddag.

Den erfarene Ap-mannen gir seg nå i politikken etter tre perioder i kommunestyret, og han skjønte på forhånd at det ville bli vind i seilene etter utspillet.

Blant annet har både ordfører Monica Myrvold Berg og gruppeleder Lina Strandbråten i Drammen Ap vært ute i Drammens Tidende som først omtalte saken, og gitt uttrykk for å ha blitt dolket i ryggen på verst tenkelig tidspunkt.

- Kan du si noe om timingen her, hvorfor går du ut med dette akkurat nå?

- Jeg tror ikke det spiller så stor rolle egentlig. Når det gjelder bompenger tror jeg folk har fått med seg hva partiet har sagt og at dette ikke har så mye å si. De som er mest opptatt av bompenger befinner seg nok et helt annet sted, sier Vannebo.

- Men det er halvannen uke igjen til valget?

- Jeg er fullstendig klar over hva partiet mener og har vedtatt, og skjønner også at det kommer reaksjoner. Men jeg er opptatt av å byutvikling og der har vi ingen tid å miste. Jeg synes ikke jeg er veldig bombastisk i innlegget, sier Vannebo.

Han understreker at han ikke er glad i bompenger, men peker på nøkkelen til det han mener er viktig for byutviklingen.

- Jeg håper jo at de får til en byvekstavtale uten.

- Enkelte har antydet i sosiale medier at dette har vært forhåndsavtalt spill for å sondere terrenget litt med tanke bompenger?

- Nei, det kan jeg avkrefte at det er snakk om. Det er ingen lurerier her.

- Hvordan har reaksjonene vært i dag?

- Du, det har vært veldig mange bra tilbakemeldinger. Jeg har aldri fått så mange SMS'er og meldinger. Det er fra både Arbeiderpartiet og andre partier.

- Du forsvant jo ikke akkurat stille ut døra i kommunestyret, hva skal du gjøre nå som du er ferdig i politikken?

- Nå skal jeg bruke tiden på andre ting. Tolv år i kommunestyret er mange kvelder med papirer. Jeg vil fortsatt være medlem av partiet, men ikke aktiv i politikken, sier Vannebo til DRM24.

Powered by Labrador CMS