ATOMKRAFTVERK: - Kunne vært meget gunstig for Drammen, uttaler gruppeleder i Venstre Herman Ekle Lund.

Vil utrede kjernekraft i Drammen

Drammen Venstre kommer bokstavelig talt med en brannfakkel i sitt forslag til alternativt budsjett i den neste fireårsperioden. Blant de mer nøkterne forslagene finner vi bybane.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I følge Venstre og gruppeleder Herman Ekle Lund er imidlertid ikke forslaget om kjernekraftverk i Drammen så veldig radikalt ettersom flere andre kommuner allerede har vedtatt det samme - nemlig å gjennomføre en mulighetsstudie for kjernekraft i kommunen.

– Vi vil understreke at det er høyst usikkert om kjernekraft kan bli en lønnsom energiform i Norge eller om det vil oppnå et akseptabelt ressursavtrykk. Men i natur-, klima- og energikrisene vi står i nå så har vi ikke råd til å ikke få mer kunnskap når gode muligheter står foran oss, sier Ekle Lund (bildet).

Atomkraftverk i Elvebyen ser Venstre for seg at kan få mange positive ringvirkninger.

- Vi tror et pilotprosjekt for kjernekraft kunne vært meget gunstig for både kraftsituasjonen, sysselsetting og næringsutvikling i Drammen, sier Drammen Venstres gruppeleder.

Budsjettforslaget inneholder også prioriteringer om arbeidsplassser, skole, barnehage og forebyggende tjenester. Men det er ikke bare kjernekraft som har potensiale for hevede øyebryn. Drammen Venstre vil også ha en bybane i Drammen.

Her ønsker ikke partiet å nøye seg med mulighetsstudie, men vil gå rett på utredning.

- Bybane er en transportløsning som mange andre byer nyter godt av, og støtte til ENØK-tiltak for privathusholdninger, noe mange huseiere savner større midler til, uttaler partiet i en pressemelding.

Partiet tar ellers forbehold om å fremme «en mer justert versjon» i kommunestyret i desember basert på innspill i høringsperioden. For å dekke inn økte kostnader foreslår Drammen Venstre  «nedprioritering av ikke-essensielle prosjekter, økt skatteinngang gjennom at flere kommer ut i jobb, og reduserte utgifter til fest og moro for politikerne».

– Vårt budsjettforslag vil bidra til å løse Drammens store utfordringer når det kommer til arbeidsløshet, samferdsel, energi, skole og barnehage med mer, sier gruppeleder Herman Ekle Lund.

PS: Forslaget fikk kun Venstres stemmer i formannskapet onsdag. Kommunestyret skal avgjøre endelig i midten av desember.

Powered by Labrador CMS