ØDELAGT: Store flak av termoplasten som er brukt er dratt av - mye av hullene er nå dekket med snø.
ØDELAGT: Store flak av termoplasten som er brukt er dratt av - mye av hullene er nå dekket med snø.

Pride-gata sabotert igjen - av brøytebilen

Vinterens første runde brøytebil gjorde uopprettelig skade - langt verre enn hærverket tidligere i år.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Årets mest omtalte gatestump i Drammen har igjen havnet i søkelyset som følge av beskaffenheten på regnbue-malingen - som altså ikke er maling i ordets rette forstand, men såkalt termoplast. Tidligere i år har hærverk utført med sparkesykler og bengalakk blitt forsøkt fjernet uten hell.

Nå har imidlertid hele termoplasten, i alle fall deler av den, blitt fjernet for godt - tilsynelatende utilsiktet - av et brøyteskjær som kjørte over gatestumpen tidligere denne uka.

– Jeg så at den kjørte over og dro opp maling. Det ble blandet med snøen, uttaler butikkeier Sunniva Ferrada til dt.no som først omtalte saken.

- Sånn som kan skje

Det skal være en entreprenør for Drammen kommune som har utført skadeverket. Med andre ord kan det se ut til at de 500.000 kronene som kommunen brukte på gata, raskt blir doblet, som følge av kommunens egne brøyterutiner - eller mangel på sånne. I alle fall om man har planer om å holde gata noenlunde pen.

– Vi fikk raskt beskjed fra entreprenøren og har dialog med de, men dette er sånt som kan skje. Oppretting av skaden vil skje til våren, sier Frode Vestgarden, virksomhetsleder for Vei, Natur og Idrett i Drammen kommune til dt.no.

Powered by Labrador CMS