MYSTERIUM: Langs vannkanten, turveiene og boligene ved Drammenselva har det dukket opp en rekke døde duer som fremstår som mishandlet den siste tiden.

Reagerer på makabert syn:
Hodeløse duer ligger strødd

Langs elvebredden på Strømsø-siden ligger det massevis av døde fuglekropper, hvor bortimot samtlige er uten hode.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: På strekningen fra Elvepromenaden på Strømsø og helt ned til Gyldenløwe Brygge har turgåere den siste tiden fått noen mindre hyggelige opplevelser underveis.

For et par uker tilbake omtalte dt.no døde duer i samme område, men disse skal ha blitt ryddet opp av kommunen, opplyser virksomhetsleder for samferdsel, vei og park i Drammen kommune, Frode Vestgarden, overfor DRM24.

Nå ligger det igjen flere titalls døde duer i samme område. Men ikke bare er de døde, nesten samtlige er også hodeløse. Det får Mattilsynet til å reagere på denne måten:

- Det høres jo ut som dyremishandling. Jeg har aldri hørt om noe sånt. Det er snakk om at en del fugl spesielt i Østfold og Rogaland har blitt smittet av Newcastlesyke, som er en form for fugleinfluensa. Men dem mister jo ikke hodet av den grunn, sier pressevakt Arild Johannessen til DRM24.

- Ligger strødd

Verken politiet eller Mattilsynet har forøvrig mottatt noen meldinger vedrørende de døde fuglene siste døgn i Drammen. Naturforvalter i kommunen, Regine Nornes, har heller ikke hørt snakk om nye tilfeller av døde fugler siden forrige gang saken ble omtalt.

DRM24 har mottatt to tips fra turgående i området torsdag formiddag. En av dem beskriver et trettitalls døde fugler på strekningen, og reagerer også på at svært mange av dem er uten hode.

- De ligger strødd, uttaler mannen til DRM24.

Mens noen av fjærkreene synes å ha ligget en stund, bærer andre preg av å ha dødd helt nylig. Blant dem er tre døde duer som ligger oppe på en terrasse på Gyldenløwe Brygge, hvorav to også er uten hode.

Død fugl representerer smittefare, og spesielt fugler med fugleinfluensa. Man bør derfor holde seg selv, barn og dyr unna fuglene, og overlate håndteringen til profesjonelle.

HAR DU TIPS I SAKEN? SEND TIL OSS PÅ TIPS@DRM24.NO

PÅ VERANDA: Denne har hodet i behold.
PÅ VERANDA: Disse to manglet hode, og ser ut til å ha dødd helt nylig.
BARE SKJELLETTET: Denne duen har nok ligget en stund.
UFYSELIG: Det er ikke noe hyggelig syn som møter turgåere langs elvebredden på Strømsø.
Powered by Labrador CMS