CORONA-INTENSIVEN: Her fra Drammen sykehus.
CORONA-INTENSIVEN: Her fra Drammen sykehus.

Rekordlavt antall corona-innleggelser

Trenden er klar: Antall innlagte ved Drammen sykehus og i Vestre Viken fortsetter å falle. Samtidig er antall corona-innlagte uten COVID-19 som hovedårsak oppgitt til 40% av statistikken nasjonalt siste uke.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Søndag oppgir Vestre Viken at kun ni personer er innlagt med COVID-19-smitte på Drammen sykehus. For under tre uker siden var tallet 24 personer.

Tallet er det laveste siden november, da sykehuset var i grønn beredskap. Det er antatt smittet et sted mellom 5.000 og 10.000 personer med COVID-19 i drammensområdet de siste 14 dagene.

Trenden er også klar i resten av Vestre Viken, hvor det nå er 19 «coronainnlagte» personer fordelt på de fire sykehusene (Bærum, Kongsberg og Ringerike) og i helseforetaket.

På landsbasis er trenden den samme: Nasjonalt var 228 personer innlagt på sykehus med COVID-19-smitte lørdag, et bunnivå siden toppen på 383 pasienter i midten av desember.

Av disse er 76 pasienter innlagt på intensivavdeling.

Andelen innlagt med andre diagnoser stiger kraftig

Statistikken som oppgir antall innlagte er imidlertid misvisende. Sykehusene og helsedirektoratet legger alle som er innlagt på sykehus og får påvist COVID-19 til grunn - uavhengig av årsak for innleggelsen. Tidligere har andelen innlagt uten corona som hovedårsak ligget på 22%, ifølge tall Vestre Viken har oppgitt til DRM24.

I FHI's risikorapport fra uke1 fremgår det at hele 40% av nyinnlagte med corona på landsbasis var innlagt som følge av andre årsaker (ikke corona som utgangspunkt for innleggelsen).

Denne trenden er ifølge FHI ventet å stige ytterligere som følge av omikron-variantens utbredelse.

Vestre Viken oppgir ikke andelen av pasientene som er innlagt med corona som hovedårsak for innleggelsen - hvor mange av de ni som per søndag er innlagt med COVID-19 som utgangspunkt er dermed ikke kjent. Sykehuset oppgir heller ikke hvor mange av disse som eventuelt er på intensivavdeling eller på respirator.

Powered by Labrador CMS