HAR SETT BEDRE DAGER: Bygården har ifølge Kulturminnefondet råteskader og må blant annet skifte taket.
HAR SETT BEDRE DAGER: Bygården har ifølge Kulturminnefondet råteskader og må blant annet skifte taket.

«Rønne» får milliontilskudd av staten

Bygården fra 1600-tallet har status som kulturminne og får nå statlig tilskudd for å repareres grunnet dårlig vedlikehold.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Det er den såkalte Langegården i Tollbugata som nå tildeles en million kroner i tilskudd for «bevaring» opplyser Kulturminnefondet i en pressemelding.

- For å kunne bevare det viktige kulturminnet, må råteskadde materialer skiftes og taket repareres. Styret i Kulturminnefondet har gitt tilsagn om tilskudd på inntil en hel million til prosjektet på Langegården, heter det i pressemeldingen.


Langegården var opprinnelig brukt som handelsgård. Fra tidlig på 1700-tallet ble bygningen også benyttet til bolig, og den har i dag en kombinasjon av leiligheter og butikker.

- Kulturhistorisk område

Bygningen er ifølge Kulturminnefondet en «del av et kulturhistorisk område med trehus fra 1600-tallet».

-
At Langegården bevares, er også med på å bevare det viktige kulturmiljøet med flere trehus fra samme tidsperiode, sier styreleder for Kulturminnefondet, Tine Sundtoft, om tilsagnet.

- Kulturminnet er i aktiv bruk, og mange har derfor glede av at det bevares. Når kulturarv er grunnlag for næring, skapes nye verdier til samfunnet, samtidig som andre verdier bevares, avslutter Sundtoft.

Powered by Labrador CMS