Her fra 1. mai i Drammen i fjor, hvor Amrit Kaur var invitert til å tale på torgscenen under LO's arrangement.

RU-leder fra Drammen slettet og beklager «terrorist»-video

Den selverklærte kommunisten og nyvalgte lederen av Rød Ungdom, Amrit Kaur (21) fra Drammen, kom med meget kontroversielle uttalelser på en TikTok-video etter at hun ble arrestert i en Palestina-demonstrasjon i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO: I videoen kaller blant annet Kaur statsminister Jonas Gahr Støre, NATO-sjef Jens Stoltenberg, oljefondsjef Nicolai Tangen og USAs president Joe Biden for terrorister.

- Terrorister heter ikke Ahmed eller Mohammed, terrorister bruker dress og slips, og terrorister de heter Netanyahu, Biden, Støre, Stoltenberg eller Tangen, sier Kaur i videoen.

RU-lederen uttalte fredag kveld overfor Nettavisen at hun beklaget å ha kalt Støre for terrorist, men ville ikke trekke tilbake anklagene mot de øvrige.

Etter massivt politisk press, inkludert krav om beklagelse fra Rødt-leder Marie Sneve Martinussen, har Kaur lørdag slettet videoen og kommet med følgende melding på Facebook:

- Det ble en avsporing å kalle noen terrorist. Det beklager jeg for.

Kaur følger imidlertid opp med følgende påstander i samme melding:

- Norge er en aktiv pådriver i folkemordet mot det Palestinske folk. Det er på tide å snakke om hvordan Norge tjener seg søkkrik på å terrorisere hele tredje verden, det er på tide å snakke om hvordan norske politikere anser brune liv som mindre verdt samtidig som de stolt kaller seg antirasister.

I den aktuelle TikTok-videon fra Kaur, har hun også signert med følgende hashtag: «From the River to the sea, Palestine will be free» - en frase som innebærer støtte til Hamas' ideologi om å utslette Israel.

Til tross for skarp motstand også fra toneangivende politikere i eget moderparti, har Kaur også fått støtte, blant annet fra Rødt-politiker Sofia Rana i Oslo, som har rykket ut på Twitter og forsvart budskapet

AKTIVIST: Amrit Kaur har deltatt på en rekke demonstrasjoner og aksjoner, her i Drammen i 2022 sammen med Antifa (Antifascistisk aksjon), en gruppering som knyttes til vold og sabotasje. Fredag ble hun kastet på glattcelle i Oslo etter en aksjon utenfor Norges Bank.
Powered by Labrador CMS