VANLIGE FOLKS TUR? Her fra Circle K på Konnerud i Drammen tirsdag ettermiddag. Nå er også dieselprisen høyere enn bensinprisen!
VANLIGE FOLKS TUR? Her fra Circle K på Konnerud i Drammen tirsdag ettermiddag. Nå er også dieselprisen høyere enn bensinprisen!

24 kroner literen:
- Aldri sett tidligere

Senterpartiet sa på denne tiden i fjor at de ikke kunne sitte i en regjering med bensinpriser på 20 kroner. Nå er prisen over 24 kroner.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det ble store overskrifter da drivstoffprisene passerte 20 kroner i januar.

I etterkant kan det virke som drivstoffprisene har vært i fri gallopp videre oppover. Tirsdag ettermiddag nådde prisene et foreløpig nytt toppnivå på over 24 kroner literen - enkelte steder i Nord-Norge også over 25 kroner literen. Det har aldri skjedd tidligere. Og det skjedde samme dag som strømprisene i Sør-Norge for første gang passerte 10 kroner/kilowattime.

- Vi nådde et nytt toppnivå i Norge i dag. Dette har vi aldri sett tidligere, uttaler Knut Hilmar Hansen i Circle K til NRK.

Det er imidlert fortsatt slik at avgiftene utgjør størstedelen av pumpeprisen, anslagsvis 50-60% (inkludert mva) avhengig av om du tanker bensin eller diesel. Det betyr at dersom myndighetene hadde fjernet avgiftene helt, kunne pumpeprisen vært mer enn halvert.

Da DRM24 var ute på en sjekk-runde tirsdag ettermiddag var det også mye murring ved pumpene. Men på ingen måte folketomt.

- Helt vanvittig. Men vi er nødt for å fylle, vi har ikke noe valg skal vi komme oss fra A til B, sa en sjåfør til DRM24.

Ga drivstoff-ultimatum på 20 kroner

I mars 2021 uttalte Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad i et intervju med VG at de ikke kunne sitte i en regjering med drivstoffpriser på 20 kroner.

– Nei. Det kommer ikke til å skje. Tredobling av CO2-avgiften og bensinpris på 20 kroner kommer til å ødelegge hele legitimiteten til klimapolitikken ute i det norsk folk, sa Arnstad da.

I etterkant har ikke Senterpartiet ville svare på spørsmålet.

Powered by Labrador CMS