BADEPLASS: Landfalltjern et et populært badevann, men livbøyer finnes kun der det er tilrettelagt for bading.

Etterlyser sikrere badeplasser etter flere drukningsulykker

Drammen kommune har ingen planer om å gjøre tiltak etter drukningsulykken på Konnerud i mai. - Ikke vårt ansvar, hevder kommunen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Etter flere drukningsulykker med unge mennesker i drammensdistriktet hittil i sommer, er det mange som spør seg om sikkerheten er god nok på badeplassene. 

Ifølge kommunen er man ikke lovpålagt å sikre skogsvann, men gjør dette på steder hvor man har tilrettelagt for bading.

- Et eksempel er Landfalltjern. Der har vi tilrettelagt for bading ved demningen og på tjernets to strender, så der finner du livbøyer. Men det betyr ikke at vi har satt opp livbøyer rundt hele tjernet, sier naturforvalter Bjørn Ringstad i Drammen kommune. 

LES OGSÅ: Åtteåring døde etter drukningsulykken på Konnerud

Manglet livbøyer ved ulykkessted

Der drukningsulykken på Konnerud inntraff er det ingen sikring i form av livbøyer, stiger eller varselskilt, til tross for at Vannverksdammen er en kjent badeplass - også kalt «Inntakern».

Åtteåringen som døde befant seg nemlig ved en del av tjernet som ikke er tilrettelagt for bading - og nærmest livbøyer var derfor 50-60 meter unna. 

- De er på plass der det er regulert for bading, sier Ringstad. 

Ringstad rykket selv ut for å kontrollere at alle livreddende midler hans der de skulle når han hørte om ulykken. Og det gjorde de.

- Lær barna respekt for naturen

Ifølge Ringstad er det mange tjern i marka som ikke er tilrettelagt for bading, men som allikevel blir brukt som badevann. Tjern som ikke går under kategorien badevann blir stående uten livreddende midler.

Nå oppfordrer han alle foreldre om å ta en viktig prat med barna sine før de ferdes i naturen på egenhånd. At det kan være glatt på svaberg, at man skal gå to og to, og holde seg på tilpassede badeplasser.

- Det er viktig at foreldre bruker dømmekraften sin når de lar barn ferdes i skogen. Hvor skal de få lov til å ferdes, og ikke? Vi kan dessverre ikke henge opp livbøyer overalt, så det viktigste er å prate med barna sine, sier Ringstad.

LES OGSÅ: Niat Mehari Medhanie (20) druknet i Fiskumvannet

ÅSTEDET: Her skal den unge gutten ha sklidd ut.
ØNSKER IKKE FLERE ULYKKER: Bjørn Ringstad ber foreldre ta den viktige praten med barna sine.
Powered by Labrador CMS