Feil fletting skaper mer kø: - Kjør helt fram i begge filer

Ved innsnevringer og veiarbeid er det mange som fletter feil der to felt blir til ett. - Svært mange gjør feilen at de begynner å legge seg inn i høyre felt for tidlig. Det skaper faktisk mer kø, opplyser NAF.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Reglene for fletting er veldig enkle, og gjensidig vikeplikt gjelder.

- Kjør helt fram i begge filer, og flett når du kommer til skiltet. Mange irriterer seg over at andre bilister suser forbi i venstrefeltet, men trafikken flyter faktisk bedre dersom man utnytter begge felt, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Mange velger å reise til fjells i nyttårshelgen og flere gjør nok det i år også. Da kan det bli køer der det er veiarbeid og innsnevringer.

- Hils alt veiarbeid velkommen. Det står dårlig til med mange veier i Norge og da er ethvert opprustingsprosjekt velkomment, mener Nils Sødal.

- Pust med magen og tenk på at fremtidige turer til hytta eller høyfjellshotellet blir bedre, fortsetter han.

Ta hensyn til varslinger

Samtidig oppfordrer NAF entreprenørene til å ta hensyn til trafikkflyten og å gi trafikantene enkel og riktig informasjon. Det er mange som har opplevd at fareskilt eller nedsatt fartsgrense ikke blir ryddet vekk når arbeidet er ferdig. Dette kan være med på å undergrave respekten for varslinger i områder med veiarbeid.

- Som bilist har du et ansvar for å gjøre veiarbeidernes arbeidssituasjon trygg. Selv om det kan forsinke deg litt på reisen akkurat mens det står på, ønsker vi i NAF oss en opptrapping i vedlikeholdet. For å sikre god flyt er det derfor viktig at folk er kjent med reglene og tar hensyn underveis, sier Sødal.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KØ:</span> Riktig fletting skaper mindre kø. NAF oppfordrer til å kjøre helt fram og ikke legge seg inn for tidlig.</span>
KØ: Riktig fletting skaper mindre kø. NAF oppfordrer til å kjøre helt fram og ikke legge seg inn for tidlig.
Powered by Labrador CMS