ÅPENHJERTIG: 14 år gamle Nancy Effah (foran), med klassevenninnene Mirab Anwar, Zehra Gulcan, Hacer Alev Ekiz og Fereshta Abdulvahed har laget digitale historiefortellinger.

- Fjell har blitt et mye bedre sted å være ung enn før

9. trinn på Galterud gir et sterkt innblikk i hvordan det er å være ung på Fjell gjennom video-prosjektet «Si Det».

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: For Nancy Effah (14) var ikke overgangen til ungdomsskolen bare enkel. Samholdet fra barneskolen forsvant og et splittet miljø førte til frykt for å bli kjent med nye mennesker.

- Jeg følte at ingen ting ville bli det samme igjen. Jeg følte meg alene og gråt meg til sengs på kveldene. Følte meg fortapt og ble deprimert, fortalte 14-åringen åpenhjertig i sin egen videopresentasjon foran hele klassetrinnet fredag (se video nederst i saken). 

- Det siste halvåret har vært fantastisk. Det er mye bedre å være ung på Fjell nå enn for noen år tilbake, fordi man har mange flere muligheter som kulturtilbudet på Neon og åpen hall, forteller den blide 14-åringen.

LES OGSÅ: Fjell 2020 på 160 minutter

Sterke fortellinger

Sammen med klassevenninnene Mirab Anwar, Zehra Gulcan, Hacer Alev Ekiz og Fereshta Abdulvahed har Nancy den siste uken deltatt i «Si det»-prosjektet, hvor ungdommene på Fjell setter ord på drømmer og utfordringer i hverdagen.

Alle elevene på niende trinn har gjennom workshops på Neon Aktivitetshus laget personlige videopresentasjoner på 2-3 minutter, som fredag ble vist frem i fellesskap på bydelshuset.

Med profesjonell hjelp fra firmaet Jazzmontør har elevene satt sammen dønn ærlige, sterke fortellinger om seg selv ved hjelp av enkle virkemidler som tegninger, stillbilder, lyd og musikk.

LES OGSÅ: Er du ung og går med en leder i magen?

Fjell 2020-prosjekt

Avdelingsleder Kjerstin Sjøblom på Galterud mener prosjektet er svært verdifullt. Filmene handler om identitet, tilhørighet, fritidsinteresser, venner og familie. Mange beskriver et vendepunkt i livet, akkurat som Nancy Effah.

- Jeg er så glad for at elevene våre får vist seg frem på denne måten. Dette er filmer som går rett i hjertet, filmer man kan le av og filmer man kan gråte av, sier Sjøblom.
 
«Si Det»-prosjektet er et samarbeid mellom Galterud ungdomsskole, Neon Aktivitetshus og Fjell 2020, som har bidratt med økonomiske midler.

- Det ble gjennomført for første gang i fjor, og nå håper vi selvsagt at vi får midler til å gjennomføre det også neste år for dagens 8. klassinger, sier Sjøblom.

Se Nancys Effahs filmpresentasjon her:

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

Etter å ha fått hjelp til å takle hverdagen ser niendeklassingen nå lyst på livet, og drømmer om å bli advokat. Det hadde ikke vært mulig uten alle de sosiale tilbudene som er bygd opp i kommunal regi i bydelen. 
LÆRERIKT OG GØY: 9. klassingene ved Galterud har blitt bedre kjent med hverandre.
Powered by Labrador CMS