ØYVIND AAS: Politistasjonssjefen i Drammen hylles for sin håndtering av Kongsberg-drapene. Han har nylig også vært mye i media i forbindelse med den tragiske mordbrannen i Svelvik.
ØYVIND AAS: Politistasjonssjefen i Drammen hylles for sin håndtering av Kongsberg-drapene. Han har nylig også vært mye i media i forbindelse med den tragiske mordbrannen i Svelvik.

Lokale politiledere blant finalistene til ærespris

Blant 33 nominerte har politistasjonssjef i Drammen, Øyvind Aas, og politiinspektør i Oslo, Johan Fredriksen, blitt plukket ut av juryen som to av fem finalister.

Publisert

DRAMMEN: Øyvind Aas er bosatt på Konnerud, tidligere lensmann i Nedre Eiker og nå leder for geografisk driftsenhet Buskerud i Sør-Øst politidistrikt og politistasjonssjef i Drammen.

- Hylles for håndteringen av Kongsberg-drapene

Lederen for GDE i Buskerud nomineres for måten han håndterte Kongsberg-hendelsen og ivaretar sine ansatte på, skriver Politiforum:

«Måten Øyvind håndterte media i timene og dagene etter denne hendelsen har vekket oppsikt i hele politinorge. Både vi i hans nærmeste ledelse, folk i patruljen og han selv har mottatt hyllest for hans åpenhet, trygge væremåte og ikke minst tålmodighet ovenfor pressen»
, heter det i nominasjonen.

Han beskrives som «en leder som trer frem og tar ansvar på en særdeles god måte. Det er imponerende i seg selv, men det som kanskje kjennetegner Øyvind mest er hans evne til å løfte frem alle andre».

Etter Kongsberg-hendelsen var Aas mest opptatt av å snakke om den fantastiske jobben alle andre hadde gjort i den svært krevende situasjonen, skriver bransjenettstedet.

«I samarbeid med kommuner, andre enhetsledere, kolleger, publikum og alle de som vil ha en bit av han, ser vi det varme mennesket som alltid setter seg selv til side for å hjelpe andre. Han er genuint opptatt av «folka sine» og publikum rett og slett, og det tror vi alle merker. Hans inkluderende væremåte, ispedd en god dose humor både på paroler og i hverdagen, gjør at alle føler seg sett. I tillegg er han alltid et hestehode foran oss andre hva gjelder løsninger og tanker om utfordringer. Det føles så utrolig trygt å ha en sånn leder»
, heter det videre i nominasjonen.

Øyvind Aas var den første fra politiet som uttalte seg til media umiddelbart etter Kongsberg-drapene. Se video av intervjuet her:

- Avvæpner usikkerhet

Johan Fredriksen er fra Geithus, og har i store deler av sin karriere i politiet tjenestegjort i Oslo. Han er politiinspektør i Oslo, og har i mange år fungert som stabsleder og uttalt seg til media om politiets operative arbeid i forbindelse med store hendelser som for eksempel 22. juli eller knivangrepet på Bislett.

Politiforum skriver at Fredriksen nomineres fordi han «er en politileder som tydelig går ut i media og støtter sine egne».

«Han har i flere år vært en tydelig skikkelse i media som snakker operativt politi sin sak. Dette kom ekstra tydelig frem etter Kongsberg-saken, der støtte fullstendig uteble, og Bislet-saken, der Fredriksen var klar og tydelig i sin støtte til mannskapet»
, heter det i nominasjonen.

Videre skrives det i nominasjonen at de som jobber ute på gata fortjener å ha en som Fredriksen i ryggen.

«En som ikke alltid skal være etterpåklok. For å beholde dyktige kollegaer ute i gata må de få anerkjennelse, ikke bli tråkket på»
, vises det videre til.

Det trekkes også frem at han i flere tunge saker de siste årene har representert etaten og ikke minst mannskapene på en betryggende måte.

«Makan til støtte han gir mannskapene og således avvæpner mye usikkerhet innad og utad. Trygg og god som blander juss, taktiske begrunnelser og allmenhetens rettsfølelse. Her har flere noe å strekke seg etter»
, kommer det også frem i nominasjonen.

Hvem som vinner æresprisen blir offentliggjort av Politiforum.no i januar.

Powered by Labrador CMS