
Medaljedryss til Egge Gård i verdens største siderkåring
Blant 250 påmeldte konkurrenter, tok Egge Gård med seg to gull og tre sølv hjem fra Frankfurt lørdag.
LIER / TYSKLAND: Det er ikke første gang Egge har gjort seg bemerket i internasjonalt selskap, og nok en gang ble den norske tilstedeværelsen veldig tydelig da verdens ypperste sidere skulle kåres på Cider World '19 i Tyskland lørdag.
- Det er fjerde året på rad vi deltar, og tilsammen har vi nå tatt med oss ni gull og åtte sølv. Vi fikk priser på alle produktene vi hadde med oss, så vi kan ikke klage, sier Peder Egge til DRM24.no lørdag kveld.
- Hva er hemmeligheten bak suksessoppskiften?
- Mye handler om råvarer. Det er veldig mye smak i norsk frukt og bær, og bare der stiller vi med et grunnlag de fleste andre bare kan drømme om, forteller Egge.
Han trekker også frem eksklusive produksjonsmetoder som avgjørende.
- Det er ikke mange som fremstiller sider etter champagnemetoden, sier Peder Egge (bildet).
LES OGSÅ: Egge Gård lager akevitt av tungtvann
Stor forbedring
Han påpeker at produktene er under stadig forbedring - og endring.
- Man kan merke variasjoner fra år til år, hvor en varmere sommer for eksempel kan gi søtere smak. Vi gjør det vi kan for å forbedre smaken hele tiden, og det er store endringer fra de første årgangene vi produserte, forteller Egge.
- Hva betyr disse utmerkelsene for dere som produsent og leverandør?
- Det er såklart en varm selvtillitsboost for oss som jobber med dette, og bidrar til stolthet over det vi driver med. Det er konkurrenter fra hele verden, så dette er det største kvalitetsstempelet vi kan få, sier Egge.
- Hva er neste mål?
- Det skjer mye spennende fremover med nye produkter, blant annet satser vi nå veldig hardt på druer, forteller Egge.
LES OGSÅ: Druer er den nye vinen på Egge Gård

